1. yle.fi
  2. Uutiset

Puhelinoperaattorit lupaavat somettamisen sujuvan AC/DC-keikalta

Matkapuhelinoperaattorit Sonera, Elisa ja DNA lisäävät reilusti verkkokapasiteettia Hämeenlinnassa AC/DC:n jättikonsertin ajaksi.

Kotimaan uutiset
Konserttilavaa rakennetaan.
Timo Leponiemi / Yle

Massatapahtumien ongelmana on yleensä se, että samanaikaiset kännykkäpuhelut ja datayhteydet kuormittavat verkkoa niin paljon, että verkot kuormittuvat jopa täysin tukkoon.

Matkapuhelinoperaattorit haluavatkin varmistaa, että Hämeenlinnan Kantolaan tulevat Acca Dacca-vieraat pystyvät käyttämään kännyköitään konsertin aikana.

Esimerkiksi Sonera on tuonut Kantolan tapahtumapuistoon kaksi siirrettävää tukiasemaa, sanoo radioverkkosuunnittelija Jukka Viinikainen.

Jos on juhlahumu ja päivitetään somea, niin sitten verkot ovat varmasti tötteröllä.

Jukka Viinikainen

– Sinne tulee 2G, 3G ja 4G verkkoihin laajennusta niin paljon kuin sille alueelle pystyy laittamaan. Sillä pyritään hoitamaan niin paljon yhteyksiä kuin mahdollista.

Viinikainen muistuttaa, että jos on sateinen päivä ja kännykät pysyvät taskuissa, niin kukaan ei edes huomaa mitään verkko-ongelmia.

– Jos taas on hyvä sää ja juhlahumu, soitellaan kavereille ja päivitetään somea, niin sitten verkot ovat varmasti tötteröllä, Viinikainen sanoo.

Myös Elisalta kerrotaan, että yhtiö tuplaa 3G-kapasiteettinsa Kantolassa konsertin ajaksi ja lisää myös 4G-verkkoa tuntuvasti. DNA:kin aikoo lisätä kapasiteettiaan Hämeenlinnan superkeskiviikon ajaksi.

Lue seuraavaksi