1. yle.fi
  2. Uutiset

Uimahaluisella ongelmakesä: luonnonvedet kylmiä ja uimahallit kiinni

Kuluva kesä on ollut intohimoiselle uimarille hankala pohjalaiskunnissa. Luonnonvedet ja ulkoaltaat ovat kylmiä, mutta uimahallit ovat kiinni. Tämä kaikki on satanut Kokkolan vapaa-aikakeskuksen laariin, jossa altaat ovat kesällä auki ja kävijämäärät melkoisia.

Kotimaan uutiset
Kuvassa uimahalli ja vesiliukumäki
Heini Holopainen / Yle

Kokkolan vapaa-aikakeskus VesiVeijari on ollut alkukesän huoltoseisokin jälkeen auki, minkä myös uimahaluiset ovat huomanneet. Vilkkaimpina päivinä uimareita on käynyt yli tuhat päivässä, mikä lähentelee päivittäistä ennätyskävijämäärää. Keskimäärin kesäkävijöitä on riittänyt 700–800 päivässä.

Uimareita on tullut Kokkolaan myös naapurikunnista, kun oma halli on ollut kiinni. Uimahallit ovat osan kesää suljettuna muun muassa Kannuksessa, Pietarsaaressa, Seinäjoella, Toholammilla, Vaasassa ja Vetelissä.

Viileä kesä on karkottanut asiakkaita vesi- ja toimintapuistoista. Kalajoen Jukuparkissa kävijämäärät ovat jääneet jälkeen viimevuotisista. Sama tilanne on Pietarsaaren Fanta Sea -puistossa.

Sanna Mäkipelto Fanta Seasta kertoo, että asiakkaita ovat uimisen sijaan houkutelleet esimerkiksi paintball ja muut kuivan maan aktiviteetit. Puistossa on järjestetty myös polttareita ja yritysten saunailtoja. Alkukesää vilkastuttivat Pietarsaaren kaupungin lastenleirit.

Lue seuraavaksi