1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työttömyys

Työttömyys kasvaa Etelä-Karjalassa

Etelä-Karjalassa oli kesäkuun lopussa 9 271 työtöntä. Työttömyys kasvoi maakunnassa, joskin koko maan tilanteeseen verrattuna hieman maltillisemmin.

Kuva: Yle

Kesäkuun lopussa työttömiä oli Etelä-Karjalassa 4,5 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Työttöminä oli 9 271 ihmistä.

Eniten työttöminä oli palvelu- ja myyntityöntekijöitä ja rakennus- ja teollisuustyöntekijöitä. Etelä-Karjalan alhaisin työttömyysaste, 10,5 prosenttia, oli Taipalsaarella.

Nuorten työttömyys kasvoi

Oppilaitoksista valmistuneet rumentavat kesäkuussa nuorisotyöttömyystilastoja.

Lappeenrannassa nuorisotyöttömyys kasvoi kuudella prosentilla 22,6 prosenttiiin. Imatralla työttömiä nuoria oli jopa 15 prosenttia enemmän, kuin kesäkuun lopussa vuosi sitten.

Nuorten miesten ja naisten työttömyys on kasvanut samaa vauhtia.

Kolmannes ollut ilman työtä yli vuoden

Pitkäaikaistyöttömyyden kasvu on viime kuukausina kiihtynyt.

Vähintään vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli kesäkuun lopussa Kaakkois-Suomessa 6 835 henkilöä, joka vastaa 30 prosenttia kaikista työttömistä.

Lukumääräisesti eniten pitkäaikaistyöttömiä on Kotkan seutukunnassa, jossa myös pitkäaikaistyöttömyyden kasvu oli seutukuntien voimakkainta.

Työttömyyden kasvuvauhti hirvittää

Kaakkois-Suomessa oli kesäkuun lopussa kaikkiaan 22 929 työtöntä työnhakijaa. Työttömyysaste on 16,1 prosenttia, mikä on kaksi prosenttia koko maan keskiarvoa korkeampi.

Edellisvuoden kesäkuuhun verrattuna työttömien määrä kasvoi Kaakkois-Suomessa lähes kuusi prosenttia.

– Liialliseen sarkasmiin sortumatta voi sanoa, että positiivisinta työttömyyden lisääntymisessä Kaakossa oli se, että koko maassa työttömyys oli kasvanut lähes kaksinkertaisella vauhdilla, sanoo Kaakkois-Suomen TE-toimiston johtaja Juha Kouvo.