1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kerro kauhein tai kaunein mökkimuistosi

Suomi onkin kesämökkien luvattu maa. Mökkeily ei aina ole vain riippumattoja ja paljaita varpaita, vaan metsän siimeksessä voi myös kärjistyä riidat ja kahinat. Nyt haetaankin kaikkein kauheinta ja kauneinta mökkitarinaa. Osallistu keskusteluun!

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Kesämökillä olo on monelle ainoa oikea tapa viettää kesää. Vaikka vettä sataa joka päivä, itikat syövät elävältä ja ranta on sinilevän takia uintikiellossa, ei mikään estä suomalaista ottamasta kotijärvestä kuvaa, ja laittamasta sitä sosiaaliseen mediaan.

Luonnon helmassa olo ei kuitenkaan välttämättä ole viipyileviä aamuja ja harmonista yhdessäoloa. Monen mökin pihalla ratkotaan riitoja, kihistään kiukusta tai niellään suuttumus ja hymyillään pakosta. Joskus syyksi riittää lomastressi, joskus mitta tulee muuten vaan täyteen.

Haemme nyt molempia mökkikertomuksia, niitä kauneimpia ja muistorikkaimpia, mutta myös niitä joiden syitä ja seurauksia selvitellään vielä pitkin talvea. Ota osaa keskusteluun, ja jaa oma kokemuksesi! Muistathan kuitenkin hyvät tavat myös netissä!