Pori Jazz vastaa rajuun ryöpytykseen: "Parhaat jazzit vuosiin"

Lähes 60 000 pääkonsertteihinsa kerännyt Pori Jazz -festivaalin järjestelyjä kritisoidaan rajusti mielipidepalstoilla. Kohteena ovat muun muassa anniskelualueen käytännöt. Pori Jazzin mukaan festivaalin saama suora palaute on selvästi myönteisempää kuin viime vuonna.

Kotimaa
yleisöä Pori Jazzeilla
Tapio Pukkila / Yle

Porilaisen maakuntalehden Satakunnan Kansan mielipideosasto pursui tiistaina kritiikistä Pori Jazzia kohtaan. Tapahtuman sääntöihin turhautuneet kansalaiset purkivat mieltään muun muassa anniskelualueen käytännöistä ja osittaisesta tupakointikiellosta.

Vaikka lehtien palstoilta tapahtuman järjestelyistä saa varsin ahdistavan kuvan, pitää Pori Jazz tämän vuoden festivaalia erittäin onnistuneena.

– Saamamme suora palaute on ollut myönteisempää kuin viime vuonna. Monien mielestä nämä olivat parhaat jazzit vuosiin, toteaa Pori Jazzin tuleva toimitusjohtaja Janne Nieminen.

"Kaikki palaute huomioidaan"

Niemisen mukaan tiukat käytännöt anniskelualueella pohjautuvat puhtaasti alkoholilakiin. Kiukkua on aiheuttanut muun muassa se, että anniskelualueelle voi viedä pikkulapsen, mutta lähellä täysi-ikäisyyttä oleva jälkikasvu on jätettävä alueen ulkopuolelle.

– Anniskeluluvan haltijalla on yksiselitteinen vastuu siitä, että alaikäiset eivät saa alkoholijuomia. Systeemimme on helpoin ja varmin tapa valvoa asiaa, Nieminen perustelee.

Tuleva toimitusjohtaja ei kuitenkaan väheksy kritiikkiä vaan lupaa, että kaikki moitteetkin käsitellään ja huomioidaan.

– Olen varma, että ensi vuonna kaikki sujuu vieläkin sutjakammin.

Viikonloppuna päättynyt Pori Jazz houkutteli pääkonsertteihinsa noin 60 000 kävijää. Festivaali muutti alkoholikäytäntöään viime vuonna. Aiemmin konsertteihin sai tuoda omia alkoholijuomia.