Kotkan Meripäivät alkavat – kaupungin väkimäärän odotetaan jälleen nelinkertaistuvan

Kotkassa vietetään torstaista lähtien nelipäiväisiä Meripäiviä. Kaupunkiin odotetaan jälleen tuhansia festivaalikävijöitä. Suomen suurin kaupunkifestivaali on uudistunut tapahtumamiljöön osalta.

Kuva: Yle / Raine Martikainen

Tänään alkaville Kotkan Meripäiville odotetaan jälleen yli 200 000 kävijää.

Kotkan kaupungin väkiluku nelinkertaistuu hetkellisesti, sillä viime vuosina nelipäiväisellä kaupunkifestivaalilla on ollut kävijöitä keskimäärin noin 220 000 henkilöä.

Kaupunkifestivaalin kokonaiskävijämäärä on ollut kasvussa. Sen sijaan festivaalin maksullisiin konsertteihin myytyjen lippujen määrissä on ollut laskua. Viime vuonna lippuja myytiin liki 18 000; yli puolet vähemmän kuin esimerkiksi vuonna 2012, jolloin lippuja myytiin vielä reilu 39 000.

Kokonaiskävijämäärien perusteella Meripäivät on kuitenkin useana vuonna ollut Suomen suurin festivaalitapahtuma. Suomen suurimman tittelistä Meripäivät kamppailee vuosittain Helsingin juhalviikkojen ja Pori Jazzin kanssa.

Meripäivät käynnistyy iltakuudelta Suomen kesän mittavimmalla juhlaparaatilla.

Kantasatamasta Sapokkaan

Kotkan Meripäiviä juhlitaan tänä vuonna 49. kerran.

Meripäiviä on jo totuttu viettämään Kotkan kantasatamassa, mutta tänä vuonna festivaalin painopiste on Sapokan venesatamassa ja Arto Tolsa Areenan ympäristössä. Tämä sen vuoksi, että kantasatamassa on alkamassa mittavan viihde- ja kauppakeskuksen rakennustyöt.

Kantasatamassa kokoontuu kuitenkin Meripäivien aikana kymmenisen vanhaa höyrylaivaa miehistöineen. Kokoontumisen järjestää Suomen Höyrypursiseura. Lisäksi alueelle pystyteään tivoli.

Meripäivien suurimmat tähtiartistit nähdään Meripäivä-areenalla Arto Tolsa Areenan luona. Esiintymässä ovat muun muassa hollantilainen Within Temptation ja ruotsalainen Amaranthe. Kotimaista artistikattausta edustavat mm. Eppu Normaali, Haloo Helsinki, Kasmir ja Elastinen.

Meripäivä-areenan ohjelmajärjestäjä vaihtui tälle vuodelle; konserteista vastaa Fullsteam Agency.

Meripäivillä valitaan myös Vuoden Merilaulu -sävellyskilpailun voittaja, sekä paljastetaan Juha Vainion rahaston tunnustuspalkinnon saaja.

Kaikenkaikkiaan meripäiväkonserttien lisäksi erilaisia oheistapahtumia on noin 200 eri puolilla kaupungin keskustaa.

Meripäiviä on haluttu profiloida yhä enemmän koko perheen kaupunkifestivaalina. Kaikki lapsille suunnattu ohjelma on tänä vuonna muutettu maksuttomaksi. Lasten Meripäivien keskus on Toivo Pekkasen koululla.

Mikä on sinulle mieleenpainuvin muisto Meripäivistä? Kerro se Yle Kymenlaaksolle ja osallistu keskusteluun.