1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisin arvio: suurimmat ruuhkat AC/DC-keikan jälkeen

Hämeen poliisi varautuu Hämeenlinnassa AC/DC-keikan jälkeisiin ruuhkiin. Yksi pahimmista paikoista on rautatieaseman tuntumassa Hämeentien ja Viipurintien risteys, arvioi tapahtumasta vastaava yleisjohtaja Tarja Lindstedt.

Kotimaan uutiset
Autoja jonossa kaupungin keskustassa.
AC/DC:n konsertti aiheutti jo iltapäivällä jonoutumista Hämeenlinnan Paasikiventiellä.Nina Keski-Korpela / Yle

Poliisi ei odota AC/DC-konsertin synnyttävän vielä iltapäivälle pahoja ruuhkia Hämeenlinnaan. Tosin poliisi kehottaa muun muassa työstä lähtiessä ja asiointiliikenteessä, erityisesti 17 ja 19 välillä, välttämään konserttiliikenteen vilkkaimpia paikkoja ja valitsemaan tilapäisiä reittejä.

– Sen sijaan konsertin päättyessä ennen keskiyötä ulosajoväylät ruuhkautuvat hetkeksi, arvioi tapahtumasta vastaava yleisjohtaja, komisario Tarja Lindstedt Hämeen poliisista.

Ruuhkaisimmat paikat saattavat olla keskustassa Hämeentien-Viipurintien risteys ja kohti Kantolaa vievä Vanajantien pätkä. Samoin ruuhkautunevat Visamäen tilapäiselle parkkipaikalle vievät liittymät.

– Arvio on, että ennen konserttia liikenne jakautuu sen verran pitkälle ajalle, ettei pahoja ruuhkia synny.

Katutöitä Hämeenlinnassa.
Timo Leponiemi / Yle

Poislähdön aikaan väylät ruuhkautuvat Visamäen, Kantolan ja 10-tien suunnassa, mutta tilannetta hieman helpottaa arkiyön muuten vähäinen liikenne.

Lindstedt muistuttaa, että konsertin päättyessä 10-tietä ruuhkauttavat henkilöautoliikenteen lisäksi Kantolan ja Visamäen väliä ajavat tilausbussit.

Hämeenlinnan ydinkeskustaan poliisi ei odota yöksi ruuhkia eikä pahoja järjestyshäiriöitä.

Konsertin tuottama häiriö keskusta-asukkaille on hetkellistä.

Tarja Lindstedt

– Konsertin tuottama häiriö keskusta-asukkaille on hetkellistä ja kehottaa kärsivällisyyteen, Tarja Lindstedt muistuttaa.

Mikäli autolla konserttiin saapuvat eivät noudata pysäköinnistä annettuja ohjeita, parkkipaikkaa etsiviä autoja saattaa pyöriä Kantolan ympäristössä muun muassa Keinusaaressa ja Vanajan alueella.

Hämeen poliisi valvoo järjestyksen ja liikenteen lisäksi vesiliikennettä Kantolan puiston edustalla. Veneilijöiden määrä on osaltaan kiinni illan säästä.

Lue seuraavaksi