1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Paltamo

Nostalgiannälkä kasvaa – Entisten nuorten bileet yhdistää vanhat kaverit

Viime vuonna suosiollaan yllättänyt Paltamon entisten nuorten bileet järjestetään nyt toista kertaa. Hillybilly 15 -tapahtumaa voisi luonnehtia koko kylän luokkakokoukseksi, sanoo iltaa järjestävä Janne Mikkonen.

Illan pääesiintyjänä rokkaa Steve'n'Seagulls. Kuva: www.kuhakunkku.com/#hillbilly15

Paltamon Pertin hallissa kokoonnutaan perjantai-iltana nostalgisissa tunnelmissa, kun seudun entiset nuoret tapaavat Hillybilly 15 -tapahtumassa. Tällä kertaa juhlapaikan kapasiteetti ei lopu kesken, sillä alueelle mahtuu roppakaupalla juhlijoita.

Kuhakunkku-tapahtuman kylkeen järjestettyyn festivaaliin on myyty noin 400 ennakkolippua, joka on jo viimevuoden kävijämäärää suurempi määrä.

– Ennakkolipun myynti lähti niin hyvin käyntiin, että päätettiin vaihtaa lennosta paikkaa, sillä Paltalinnaan mahtuu vain 400 ihmistä. Harmi kun jouduttiin Paltalinnasta lähtemään, mutta väki sen tunnelman tekee, tapahtumaa järjestävä Janne Mikkonen toteaa.

Mikkosen mukaan Paltamossa nuoruutensa viettäneet ovat jo kauan kaivanneet tapahtumaa, joka keräisi vanhat kaverit koolle.

– Syntyperäisiä paltamolaisia kulkee täällä paljon kesälomareissuilla ja sellaiselle väelle ei ole ollut tapahtumaa vuosikymmeniin. Joku sanoi mukavasti, että tämä on koko kylän luokkakokous.

Rokkia tappiopitäjässä

Entisten nuorten bileissä lavalle nousee DJ ja kaksi paikallista bändiä. Illan kruunaa rock-covereita esittävä Steve'n'Seagulls. Mikkosen mukaan musiikin lisäksi vanhojen kavereiden tapaaminen on illan parasta antia.

– Paltamolla väki vähenee, mutta toivottavasti meidän tapauksessa pidot paranee. Tappiopitäjähän tämä on, mutta en usko, että me sitä illan aikana surkutellaan.

Viime vuoden tapaan Mikkonen odottaa illan tapaamisesta iloista. Kouluaikojen draamat ja kahnaukset on kypsemmällä iällä jätetty taakse.

– Eiköhän aika ole kullannut muistot. Viime vuonnakaan ei  ollut yhtään järjestyshäiriötä, vaikka järjestyksenvalvonta oli alimitoitettu.

Mikkosen mukaan Entisten nuorten bileet eivät ole sisäpiiriporukan kekkerit, vaan paikalle odotetaan monenlaisia ihmisiä.

– Itsekin alkaa lähenemään 40:n vuoden ikää, niin omasta aikalaisporukasta löytyy jos monenlaista kulkijaa. Kyllä siellä on koko kaarti edustettuna, mies naurahtaa.