1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Turistit hukassa lentoasemalla – mistä lippu lähijunaan?

Helsinki-Vantaalle juuri valmistuneella lähijuna-asemalla on ongelma. Aseman ainoa HSL:n lippuautomaatti on sijoitettu vielä suljettuna olevalle sisäänkäynnille, mikä on aiheuttanut hämmennystä. Asemalta kuitenkin löytyy kaksi VR:n lippuautomaattia.

Kotimaan uutiset
Juna-asema Helsinki-Vantaan lentokentällä Vantaalla.
Juna-asema Helsinki-Vantaan lentokentällä kuvattuna 10. heinäkuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Matkalippujen myyntijärjestelyt ovat herättäneet kummeksuntaa lentoaseman yhteyteen avatulla juna-asemalla. Moni turisti on etsinyt laiturilta automaattia, josta voisi ostaa yhteen matkaan oikeuttavan lipun. Ilman lippua junaan nousseet matkustajat puolestaan eivät ole osanneet hakeutua oikeisiin lipunmyyntivaunuihin.

HSL:n tiedotuspäällikkö Sari Kotikankaan mukaan lippuongelma on tiedostettu.

– Ongelma on tällä hetkellä se, että juna-asemalle asennettu lippuautomaatti sijaitsee tällä toisella sisäänkäynnillä, joka avataan vasta lokakuussa. Silloin tilanne hieman helpottuu.

Jos tällä hetkellä haluaa hankkia lipun ennen junaan nousemista, se tulee ostaa jo lentoaseman edessä olevalta bussipysäkiltä ennen siirtymistä itse juna-asemalle.

– Automaatti sijaitsee Terminaali 2 edessä olevalla pysäkillä, jossa bussi 615 pysähtyy. Lisäksi vuorokausilipun voi ostaa lentoaseman R-kioskilta.

Lisäksi lentokentän asemalta löytyy kaksi VR:n lippuautomaattia, joista voi ostaa myös HSL:n matkalippuja. VR:n automaatit ovat olleet asemalla sen yleisölle aukeamisesta asti.

Lisää automaatteja suunnitteilla

Kotikankaan mukaan juna-asemalle on suunnitelmissa hankkia tulevaisuudessa lisää automaatteja.

– Juna-asema on hyvin pitkä ja on oletettavaa, että ruuhka-aikana asemalta nousee junaan kerralla jopa satoja matkustajia. Asemalla on selkeästi tarvetta lisäautomaateille, jotta lippua ei tarvitse jonotella yhdeltä automaatilta.

Tarkkaa aikataulua uusille automaateille Kotikangas ei kuitenkaan osaa vielä sanoa. Hänen mukaan väliaikaisia järjestelyjä kehitetään kuitenkin koko ajan, jotta lippuhämminki asemalla helpottaisi jo ennen lokakuuta.

– Siellä on tällä hetkellä henkilökuntaa opastamassa ihmisiä ja olemme lähipäivinä lisänneet myös opasteita. Uskon myös, että muitakin ratkaisuja vielä keksitään.

Lisäys kello 21.30: VR muistuttaa, että lentokentän asemalla on kaksi VR:n lippuautomaattia, joista voi ostaa myös HSL:n matkalippuja.

Lue seuraavaksi