Kansallispuistostatus on lisännyt Teijon kävijämääriä

Suomen uusimman, Salossa sijaitsevan Teijon kansallispuiston ovat löytäneet lapsiperheiden lisäksi ryhmämatkailijat.

luonto
Teijon kansallispuisto
Teijon kansallispuiston retkeilyreittiäNora Engström / Yle

Tammikuun alussa perustetun Teijon kansallispuiston kävijämäärä on kasvanut huonosta säästä huolimatta. Puiston Luontokeskuksessa on käynyt kuukausittain noin 4 000 retkeilijää.

Kansallispuistosta vastaavan Metsähallituksen suunnittelija Anne Muuri sanoo, että kansallispuistostatuksen saamisen jälkeen Teijossa on alkanut vierailla entistä enemmän ryhmiä.

– Kyllähän meillä normaalistikin on ryhmiä ollut, mutta tänä vuonna on ollut aika isoja ryhmiä, jopa viidenkymmenen ja sadan hengen ryhmiä. Se on ollut vähän uutta.

Muurin mukaan Teijossa on ollut ajoittain jopa pientä hankaluutta löytää tarpeeksi oppaita viemään ryhmiä maastoon ja toimittamaan näiden toivomia ruokailupalveluja.

Valtaosa vieraista perhematkailijoita

Suurin osa Teijon kansallispuiston kävijöistä tulee Varsinais-Suomesta, Turun ja Salon seuduilta. Myös pääkaupunkiseudulta tulee paljon kävijöitä.

Tänä vuonna on ollut aika isoja ryhmiä, jopa viidenkymmenen ja sadan hengen.

Anne Muuri

– Teijo on profiloitunut nimenomaan perhematkailukohteeksi, joten lapsiperheitä käy paljon, sanoo Anne Muuri.

Teijossa on retkeilypolkuja yhteensä viisikymmentä kilometriä. Muurin mukaan suurin osa vieraista tulee nimenomaan Luontokeskukseen ja sen vieressä sijaitsevan Mathildedalin järven ympäristöön.

– Osa reitistöstä on jo vähän kulunut, niin että joudumme niitä uusimaan.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus