1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupungin palkkaamien katusoittajien kesäduunissa soi blues

Oulun kaupunki palkkasi viime kesän innoittamana katusoittajanuoria esiintymään ympäri kaupunkia. Sateisen sään vuoksi esiintymiset ovat rajoittuneet pääasiassa sisätiloihin.

katusoittajat
Oulun kaupungin palkkaamat nuoret Pirkka Lepola ja Julia Sundberg esiintyvät kirjaston ala-aulassa
Oulun kaupungin palkkaamat kesätyöntekijät Pirkka Lepola ja Julia Sundberg esiintyvät kirjaston ala-aulassaJuha Hintsala / Yle

Kello lähestyy yhtätoista, kun kaksi nuorta saapuu kitarakotelot kainalossa Oulun pääkirjaston aulaan. Eipä aikaakaan, kun musiikki kajahtaa ilmoille sovitun aikataulun mukaisesti. Setistä tunnistaa monia tuttuja kappaleita, yksi jää arvoitukseksi.

Julia Sundberg ja Pirkka Lepola ovat Oulun kaupungin palkkaamia virallisia katusoittajia.

He kertovat, että työ on ollut "mukavaa kesäduunia". Paras palkinto heidän mukaansa on, kun muut alkavat laulamaan mukana – silloin tuntee onnistuneensa.

Ainolan puistossa eräs jenkkipariskunta innostui tanssimaan musiikin tahdissa niin, että palkitsi lopuksi meidät mansikka-aterialla.

Julia Sundberg

Soittolistalta vanhoja ikivihreitä, kevyttä klassista, poppia ja paljon muita kappaleita

Sundberg ja Lepola kertovat esiintyvänsä yleensä palvelukodeissa. Niissä pitää soittaa tuttuja biisejä kuten Vanhaa Hovikirkkoa. Muuten toiveet vaihtelevat AC/DC:stä virsiin.

Varsinaista katusoittokokemusta duolta ei löydy, mutta musiikilla on ollut aina tärkeä paikka nuorten elämässä.

– Postiivista palautetta on satanut kilpaa sään kanssa ja rahaakin on tarjottu. Sitä ei tosin saa ottaa, kun olemme kaupungin omia katusoittajia.Kaikesta ei sentään ole tarvinnut kieltäytyä. Ainolan puistossa eräs jenkkipariskunta innostui tanssimaan musiikin tahdissa niin, että palkitsi lopuksi meidät mansikka-aterialla, kertoo Julia Sundberg.

Oulun katusoittajien pesti päättyy heinäkuun lopussa.

Lue seuraavaksi