1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kreikan Tsipras: Me emme ole pelkureita

Kreikassa parlamentin on määrä äänestää uudistuksista, jotka ovat ehtona uudelle lainaohjelmalle. Pääministeri Alexis Tsipras piti puheensa ennen äänestystä.

Ulkomaat
Alexis Tsipras
Alexis TsiprasYannis Kolesidis / EPA

Kreikassa pääministeri Alexis Tsipras on kehottanut parlamenttia hyväksymään loputkin uudistukset, jotka ovat ehtona maan uudelle lainaohjelmalle.

Tsipras sanoo, että maan on hyväksyttävä "uusien realiteettien" olemassaolo.

Kreikan parlamentin on määrä pian äänestää uusista uudistuksista. Parlamentin päätettävänä on veronkorotuksia, markkinauudistuksia ja kululeikkauksia.

Tsipras piti puheensa varhain tänään torstaina, ennen tuota äänestystä.

– Me emme ole pelkureita. Taistelemme päättäväisesti ne taistelut, jotka kohtaamme, hän sanoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viime viikolla noin viidennes Tsiprasin Syriza-puolueen edustajista äänesti lainaohjelman ensimmäisiä ehtoja vastaan. Velkojien vaatimat uudistukset hyväksyttiin kuitenkin opposition tuella.

AFP:n mukaan Tsipras sanoo, että hän aikoo taistella Kreikan etujen puolesta eikä ole luopumassa tehtävästään vapaaehtoisesti.

Jos Kreikan parlamentti hyväksyy loputkin uudistukset, Kreikka voi aloittaa neuvottelut uudesta lainaohjelmasta välittömästi. Lainaohjelma on noin 86 miljardin euron suuruinen.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi