1. yle.fi
  2. Uutiset

Kreikan parlamentti hyväksyi lakiuudistusten toisen osan

Parlamentissa on äänestetty lopuistakin uuden lainaohjelman ehtoina olleista uudistuksista. Äänestys venyi aamuyöhön.

Kreikan kriisi
Kreikan parlamentin istuntosali.
Kreikan parlamentti kokoontui Ateenassa keskiviikkona.Yannis Kolesidis / EPA

Kreikan parlamentti on hyväksynyt lakiuudistusten toisen osan. Uudistukset olivat ehtona maan uudelle lainaohjelmalle. Parlamentti päätti tällä kertaa uudistuksista oikeusjärjestelmään ja vei direktiivin pankkien elvytyksestä ja kriisinratkaisusta osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Viikko sitten Kreikan parlamentti hyväksyi lakiuudistuksen ensimmäisen erän, johon sisältyi muun muassa muutoksia arvonlisäveroihin, veropohjan laajentaminen ja tilastokeskuksen riippumattomuuden turvaaminen.

Äänestys venyi nyt aamuyöhön ja sen tulos selvisi torstaiaamuna kello neljän jälkeen.

Lakiehdotuksen puolesta äänesti 230 kansanedustajaa. Tämä tarkoittaa selvää enemmistöä Kreikan parlamentissa, jossa on kaikkiaan 300 jäsentä.

Pääministeri Alexis Tsiprasin Syriza-puolueen 149 edustajasta 36, lähes neljännes, äänesti esitystä vastaan tai pidättäytyi äänestyksestä. Määrä on kuitenkin vähemmän kuin viime viikolla, jolloin Syrizan edustajista 39 äänesti hallituksen linjaa vastaan tai tyhjää.

Äänestyksen tulos merkitsee sitä, että neuvottelut Kreikan uudesta lainaohjelmasta voivat alkaa. Lainaohjelma on noin 86 miljardin euron suuruinen.

Lähteet: AFP, Reuters, AP

Lue seuraavaksi