1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Veljekset pelaavat videopelejä 100 tuntia putkeen autotallissa – "äiti sponsoroi kahvit ja pullapitkon"

Voikkaalaiset Kaalinpään veljekset aloittivat muutama vuosi sitten perinteen, jossa pelataan Zelda-videopeliä päiväkaupalla autotallissa. Urakan edistymistä voi seurata ja kommentoida suorana lähetyksenä verkossa.

Voikkaalaisten Kaalinpään veljesten 100 tuntia kestävä pelisessio alkoi tiistai-iltana. Kuva: Kirsi Partanen / Yle

Tavallinen autotalli Kouvolan Voikkaalla on tällä viikolla muuntunut peliluolaksi. Kaalinpään nuoret veljekset Sami ja Simo sekä heidän serkkunsa Anton aloittivat tiistaina urakan, jossa tavoitteena on pelata sadan tunnin ajan Zelda-videopeliä.

Zelda on Nintendon julkaisema videopelisarja, joka ilmestyi alunperin vuonna 1986. Pelissä päähenkilö Link hyppelee tasolta toiselle ja väistelee vaaroja.

Sami Kaalinpää, kesä on parhaimmillaan ja te vietätte sitä sisällä pelaten. Miksi ihmeessä?

– Olen pelannut lapsesta saakka näitä pelejä ja ne ovat niin hyvin tehtyjä. Tykkäämme kaikki tästä genrestä, vastaa Sami.

Idean urakkaan veljekset saivat ulkomaisesta hyväntekeväisyystapahtumasta, jossa pelattiin läpi kaikki Zelda-pelit.

Voikkaan pelimaraton on järjestyksessään jo neljäs. Kolmen Kaalinpään lisäksi mukana pelaamassa kolme heidän ystäväänsä. Pelejä on useita ja aikataulutus on tehty niin, että kaikki ehtisivät välillä myös nukkua.

Pelimaratonia voi seurata suorana nettilähetyksenä (siirryt toiseen palveluun) ja pelaajat myös keskustelevat yleisön kanssa live-chatissa.

– Varsinkin illalla chatissa on ollut paljon väkeä. Kuitenkin suurin osa kommenteista liittyy muuhun kuin pelaamiseen. Ainoa sponsori on äiti, joka on kustantanut kahvit ja yhden pullapitkon.