1. yle.fi
  2. Uutiset

Kantola rokkaa kopterikameravideolla – Live Nation uskoo valoisaan tulevaisuuteen

Jos fanit hyrisevät tyytyväisyyttään Kantolan tapahtumapuiston megakonsertin jälkeen, niin samaa voi sanoa myös Live Nationin ja paikallisten yrittäjien keskuudesta. Keskiviikkoinen AC/DC konsertti oli heidän mielestään menestystarina. Puisto täyttyi rokkivieraista, kuten ilmakuvasta näkyy.

viihde
Ilmakuva suoraan konserttipaikan yläpuolelta

Live Nationin tiedottajan Maritta Kettusen mukaan keskiviikon megakonsertti sujui paremmin kuin he olivat uskaltaneet toivoakaan. Täysin uusi paikka ja 55 000 katsojaa takasivat jännitysmomentin, mutta lopputulos oli loistava. Etukäteen tehty runsas ohjeistus yleisölle toimi odotetulla tavalla, sillä alueelle mentäessä ei syntynyt suuria ruuhkia.

– Ruuhkia syntyi konsertin jälkeen poistumisreiteille, mutta niihin olimme osanneet etukäteen varautua. Se on tietenkin se asia, mihin meidän tulevaisuudessa pitää puuttua entistä paremmin. Nämä asiat käydään läpi organisaation sisällä ja tehdään niistä johtopäätökset, Maritta Kettunen kertoo.

Suomalaisia aina kiinnostaa se, että mitä meistä muualla ajatellaan. Tällä hetkellä on käynyt selväksi, että yleisö oli tapahtumaan tyytyväinen, mutta entä illan esiintyjät?

Bändin organisaatio kiitteli kovasti, että kaikki sujui järjestelyjen puolesta hyvin.

Maritta Kettunen

– Itse AC/DC-bändin kanssa en ole jutellut, mutta bändin organisaatio kiitteli kovasti ja kertoi, että kaikki sujui järjestelyjen puolesta hyvin. Uskon, että tästä jäi molemmille puolille hyvä mieli, Live Nationin tiedottaja Maritta Kettunen kertoo.

Keskiviikkoinen konsertti oli ensimmäinen laatuaan Hämeenlinnan tapahtumapuistossa. Tämän kokoluokan tapahtuma oli iso ponnistus kaikille mukana olleille, mutta positiivisten kokemusten myötä se ei varmastikaan jää viimeiseksi.

– Kyllä Kantolan tapahtumapuistolla on valoisa tulevaisuus, Maritta Kettunen sanoo.

Yrittäjät tekivät huipputulosta

Kun pieneen kaupunkiin saapuu useita kymmeniä tuhansia vieraita, niin on selvää, että he myös käyttävät palveluita. Useat hämeenlinnalaiset yritykset tekivät erityisiä panostuksia tapahtumaa ajatellen ja tämä kantoi hedelmää.

Ravintola Ratkaisut Oy:n toimitusjohtaja Outi Mertamo oli tyytyväinen keskiviikon saldoon. Asiakkaita oli runsaasti pitkin päivää.

Ruokaa ja juomaa sai kantaa pöytiin, niin paljon kuin vain ehti.

Outi Mertamo

– Ruokaa ja juomaa sai kantaa pöytiin, niin paljon kuin vain ehti. Keikan jälkeen asiakasmäärä pieneni, mutta kaiken kaikkiaan keskiviikko oli erittäin hyvä myyntipäivä. Kassaa ei vielä ole ehtinyt laskea, mutta jo ennakkoon voi sanoa, että hyvä tulos tulee, Outi Mertamo kertoo.

Kantolan tapahtumapuiston pääportin läheisyydessä Kopteribaaria pitänyt Henri Purhonen kertoo päivän asiakasmäärän olleen useita tuhansia.

– Ei meillä ollut mitään mahdollisuutta laskea asiakasmäärää, mutta kun baarin ohi kävelee melkein 50 000 ihmistä, niin kyllähän sitä kuhinaa riitti. Meillä oli ravintola täynnä kello 15-21 välisen ajan. Kyllä tämä panostus kannatti, Henri Purhonen toteaa.

Lue seuraavaksi