Hyppää sisältöön

Video: Keittiömestari Ulla Liukkonen ei luovuttanut terveysongelmista huolimatta: "Minua ei pysäytä nyt mikään"

Vain viitisen vuotta sitten Top Chef -ohjelmasta koko kansan Ullaksi noussut Ulla Liukkonen olisi voinut heittää pyyhkeen kehään ja jäädä eläkkeelle. Oikea käsi oli hetken melkein kokonaan toimintakyvytön, mutta Liukkonen ei antanut sen hidastaa menoaan.

Ulla Liukkonen
Viikon kesävieraana keittiömestari Ulla Liukkonen.

Keittiömestari Ulla Liukkonen on todella sitkeä sissi. Viitisen vuotta sitten hän olisi voinut vetäytyä eläkkeelle ravintola-alalta kun oikea käsi meni Liukkosen omien sanojen mukaan "leluksi". Leikkauksen ja periksiantamattoman kuntoutuksen jälkeen Liukkonen kuitenkin päätti palata keittiöön.

Nykyään hän luotsaa Lappeenrannassa Linnoituksen Krouvia ja on kaupungissa tunnettu hahmo jota lähestytään milloin minkäkin ruoka-aiheisen kysymyksen kanssa.

– Kysytään paljon, että mitä mie laittaisin ruoaksi. Neuvon ihmisiä sen mukaan, että mikä päivä on. Arkipäivänä helpompaa ruokaa ja pyhänä hartaudella ja rakkaudella laitettua ruokaa, Liukkonen kertoo.

Vaikka kesä on hyvin työntäyteinen, ikä ei ole koskaan Liukkosta painanut.

– Työskentelin 31 vuotta Osuuskaupan ravintoloissa. Sitten tämä oikea käsi meni ihan leluksi. Olin pari vuotta sairauslomalla enkä antanut periksi. Käsi leikattiin, kuntoutettiin ja lopulta palasin töihin. Totesin, että minä en anna periksi. Minua ei pysäytä nyt mikään ja sitä virtaa löytyy kyllä vaikka muille jakaa, Liukkonen julistaa.

.
.