1. yle.fi
  2. Uutiset

Nikkei ostaa Financial Times Groupin

Japanilainen mediayhtiö Nikkei ostaa FT Groupin 1,2 miljardilla eurolla.

Ulkomaat
Financial times lehtiä.
Niklas Hallen / AFP

Japanilainen mediayhtiö Nikkei ostaa talouslehti Financial Timesia kustantavan FT Groupin brittiläiseltä Pearsonilta lähes 1,2 miljardin euron käteiskaupalla.

Pearson oli aiemmin torstaina vahvistanut huhut FT Groupin myyntiaikeista. Saksalaisen Der Spiegel -lehden mukaan vielä keskiviikkoiltana kolme ostajaehdokasta oli mukana kaupassa. Useita mediayhtiöitä, kuten Thomson Reutersia, Bloombergia ja saksalaista Axel Springeria, oli uumoiltu ostajaehdokkaiksi, mutta myöhemmin Pearson ja Nikkei vahvistivat kaupan.

Kauppaan ei sisälly FT Groupin 50 prosentin osuutta The Economist Groupista, joka omistaa talouslehti The Economistin.

Pearson sanoi, että FT Group tuotti viime vuonna voittoa noin 34 miljoonaa euroa.

FT Group julkaisee Financial Times -sanomalehden lisäksi useita muita talousaiheisia julkaisuja.

– Pearson on omistanut FT:n lähes 60 vuoden ajan. Nyt olemme kuitenkin mediankäytön käännekohdassa, joka johtuu mobiiliteknologian ja sosiaalisen median käytön räjähdysmäisestä kasvusta, Pearsonin toimitusjohtaja John Fallon sanoi.

– Tässä toimintaympäristössä paras tapa varmistaa FT:n journalistinen ja kaupallinen menestys on se, että se on osa maailmanlaajuista, digitaalista uutisyhtiötä, Fallon sanoi.

Pearsonin, joka omistaa suuren osuuden myös kirjankustantaja Penguin Random House -yhtiöstä, on jo pitkään uskottu olevan valmis myymään FT Groupin. Pearson haluaa myynnin myötä keskittyä opetusmateriaalien tuottamiseen.

Lähteet: Reuters, AFP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi