1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Kemi

Tuhat ihmistä nautti helposta elämästä Kemissä

Easy Living in Kemi -festivaaliviikkoon kuulunut vuorokauden kestänyt 24h-tapahtuma keräsi mukavan yleisömäärän. Torstaina väkeä kävi tuhannen nenäparin verran ja keskiviikkoiltana parikin kuppilaa oli suorastaan täynnä.

Kuva: Heidi Hannukainen / Yle

Kemissä järjestetty vuorokauden kestänyt Easy Living 24h -tapahtuman yleisömäärä oli järjestäjille positiivinen yllätys. Torstaina tapahtumassa kävi tuhat ihmistä. Eniten väkeä houkutteli Putous-ohjelmastakin tutun Riku Niemisen Neljä Ässää -yhtyeen esiintyminen, jota seurasi Meripuiston laululavalla 700 ihmistä.

Myös keskiviikkoillan avaus kiinnosti yleisöä.

– Noin 200 - 300 ihmistä löysi startin Meripuistosta ja siitähän se sitten vain parani, kun tapahtuma levittäytyi rannan ravintoloihin. Keskiviikkoillan menestyksiä olivat ainakin Seilarin stand up: Kirsi Vainio ja Sataman tähden Afterglow. Molemmat keräsivät talot ihan täyteen. Mutta väkeä oli myös Katariinalla ja Rantamakasiinillä, kertoo järjestelyissä mukana oleva Kati Klaavuniemi.

Tapahtuma aiotaan järjestää uudestaan ensi vuonna.

– Ensi vuona uudestaan. Pikkuisen parannetaan vielä ja aikataulutetaan paremmin. Kokonaisuudessa kuitenkin meille järjestäjille iso positiivinen yllätys, Klaavuniemi summaa.

24h -tempaus oli osa Easy Living in Kemi -festivaaliviikkoa, joka jatkuu sunnuntaihin asti.

Perjantaina klo 14 Kemin Kauppatorilla alkaa nuorten katusählyturnaus. Perjantai- ja lauantai-iltana ohjelmassa on musiikkia. Sisäsatamassa järjestetään kaksipäiväinen festivaali Run to 60's ja lauantaina Nuotassa lavalle astelevat Make & Tike.

Sunnuntaina klo 18 Puistopaviljongissa on tarjolla kesäteatteria.