KPK:lla mahdollisuus varmistaa nousu Superpesikseen – "Keskitymme hyvin tiiviisti olennaisimpaan"

Kajaanin Pallokerhon naisilla on mahdollisuus varmistaa nousu Superpesikseen ensi kaudeksi jo tänä viikonloppuna. Joukkue kuitenkin keskittyy täydellisesti pelien onnistumiseen, eikä sarjatilanteesta ole vielä edes keskusteltu.

urheilu
pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka
Tomi Hänninen

Kajaanin Pallokerhon naisten ykköspesisjoukkue on tukevassa sarjajohdossa. KPK johtaa sarjaa 42 pisteellä, ja toisena on Jyväskylän Pesis 34 pisteellä.

Naisten ykköspesiksen sarjavoittaja nousee ensi kaudeksi suoraan naisten Superpesikseen. Kajaanilla on mahdollisuus tehdä tämä jo tänä viikonloppuna.

Jyväskylällä on mahdollista saada neljästä jäljellä olevasta ottelusta enintään 12 pistettä. Kajaanilla on puolestaan jäljellä vielä viisi ottelua ja mahdollisuus hankkia sarjassa vielä 15 pistettä.

Viikonlopun jälkeen joukkueilla on jäljellä kolme ottelua, joista on jaossa yhteensä yhdeksän pistettä. Jos Kajaani onnistuu hankkimaan viikonlopun kahdesta ottelusta yhteensä viisi pistettä, olisi sillä sunnuntaina koossa 47 pistettä. Jos Jyväskylä saa viikonloppuna kolme pistettä, on se samaan aikaan 37 pisteessä, eikä se silloin enää pystyisi saavuttamaan Kajaania, joka näin olisi varma sarjan voittaja.

KPK:ssa ei ole asialla vielä päätä vaivattu.

– Sarjapisteistä ei ole kyllä joukkueen kanssa ollenkaan puhuttu. Ihan samalla lailla valmistaudumme tuleviin peleihin kuin kaikkiin edellisiinkin, sanoo joukkueen pelinjohtaja Saku Komulainen.

Komulaisen mukaan joukkueessa on hyvä tunnelma.

– Keskitymme tällä hetkellä hyvin tiiviisti olennaisimpaan eli siihen, että peliin valmistautuminen on ensiluokkaista. Joukkue on kauttaaltaan tasaisen hyvä, ja kaikki 12 tyttöä pystyvät viemään peliä eteenpäin. Se on sarjassa tällä kaudella suurin vahvuutemme verrattuna muihin.

Runkosarjassa sijoille 2–3 päätyvät joukkueet pelaavat paras viidestä –ottelusarjan, jonka voittaja etenee superpesiskarsintaan Superpesiksen 11. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Miesten Superpesiksessä Sotkamon Jymy on kolmantena, Joensuun Maila johtaa 53 pisteellä. Sotkamo on seitsemän pistettä Joensuuta jäljessä, mutta pelannut kaksi ottelua vähemmän.