Äärioikeistokeikalle löytyi uusi paikka – järjestäminen silti epävarmaa

Kohua herättänyt, äärioikeistolaista musiikkia soittavien bändien yhteiskeikka, yritettiin siirtää nopealla aikataululla uuteen paikkaan. PRKL Club ilmoitti aiemmin peruvansa keikan.

Kuva: Nestor Bachmann / EPA

Alun perin PRKL Club:lle suunniteltu, kansallissosialistista ja rasistista musiikkia soittavien metallibändien yhteiskeikka, peruttiin aiemmin tällä viikolla asiasta syntyneen kohun takia. Antiifasistisen Varisverkosto-nettisivun kirjoittaman keikkauutisoinnin jälkeen keskustelua käytiin useissa medioissa ja lopulta hevibaarin edustajat ilmoittivat tiedotteella peruvansa keikan.

Keikka yritettiin yllättävän peruutuksen jälkeen kuitenkin siirtää nopealla uuteen paikkaan. Vaihtoehtoiseksi paikaksi valikoitui pieni ravintola Malmilla. Varisverkosto tiedotti ensimmäisenä nettisivuillaan uusista keikkajärjestelyistä.

Ravintolan omistaja kertoi Ylelle, että keikan toteutuminen on kuitenkin vaakalaudalla.

– Sovimme keikkaa järjestävän tutun kanssa, että yhteiskeikka voidaan järjestää ravintolassamme. Asia on kuitenkin saanut suuret mittasuhteet ja tuntuu, että tämä on mennyt liian pitkälle ja minun on ehkäpä pakko perua keikka, omistaja sanoo.

Ravintolassa on aiemmin järjestetty kaksi kansallissosialistista musiikkia soittavan Goatmoonin keikkaa. Keikat ovat omistajan mukaan sujuneet rauhallisesti.

– Mitään ongelmia ei näillä keikoilla ole ollut, väkeä on ollut noin seitsemänkymmentä, ja kaikki on sujunut ilman minkäänlaisia valituksia, omistaja sanoo.

Ravintoloitsija kertoo nettipoliisin olleen häneen yhteydessä eilen. Jo tämä sai omistajan varpailleen ja miettimään keikan perumista.

– Onhan näillä aiemmilla keikoilla ollut hakaristejä ja vuohenpää-symboleja, mutta itse en näe ongelmana sitä, että musiikissa on eri idea kuin itselläni, omistaja sanoo.

Omistaja kertoo olevansa itse ulkomaalainen.

– Miksi heidän eriävä ideansa häiritsisi? Sen tiedän, että tappelemaan he eivät ryhdy, ravintoloitsija toteaa.