Kemin elokuvateatterin 2000-luvun kävijäennätys ylittynee tänä vuonna

Kemissä toimiva elokuvateatteri lyönee 2000-luvun kävijäennätyksen tänä vuonna. Tavoitteena on päästä yli 40 000 kävijän yleisömäärään.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
Elokuvateatteri mainostaulu
Risto Koskinen / Yle

Kemissä toimiva elokuvateatteri hätyyttelee 2000-luvun kävijäennätystä uuden omistajavaihdoksen myötä. Biorex-elokuvateatterin alkuvuosi on ollut erityisen hyvä ja myös loppuvuoden hittielokuvista odotetaan vetonauloja.

– Alkuvuosi oli todella hyvä. Muun muassa Luokkakokous ja Risto Räppääjä olivat suuria suosikkeja meilläkin. Loppuvuonna on luvassa vielä esimerkiksi Napapiirin sankarit, James Bond ja Star Wars, kertoo elokuvateatterin vastaava Ari Vuolukka.

Vuolukan mukaan juuri laadukkaat ja suositut elokuvat takaavat hyvät kävijämäärät.

– Tänä vuonna ilmestyy paljon hyviä kotimaisia ja myös ulkomaalaisia leffoja jotka varmasti ovat isoja ja meneviä leffoja joten tarkoitus olisi rikkoa kävijäennätys. Jos päästäisiin yli 40 000 kävijään niin se olisi ensimmäinen kerta ainakin 2000-luvulla. Noin 5000 kävijän parannukseen pyritään.

Vuolukka arvioi, että kesän kolea ja sateinen sääkin on houkutellut kävijöitä elokuviin.

Kemin elokuvateatterin vastaava Ari Vuolukka.
Kemin elokuvateatterin vastaava Ari Vuolukka.Risto Koskinen / Yle

– Tänä vuonna myös heinäkuu on ollut poikkeuksellisen hyvä kävijöiden suhteen. Varmaan vaikuttaa ettei säät ole olleet paljon sateisia päiviä.

Viime vuosina elokuvateatterin tulevaisuus on ollut vaakalaudalla. Uuden omistajan myötä Vuolukka sanoo tulevaisuudenkuvan kirkastuneen.

– Varmasti kun uusi omistaja huomaa, että alueella on kysyntää elokuvateatterille niin hän haluaa pysyä alueella. Eli ei pitäisi olla huolen häivääkään siitä, että elokuvateatteri olisi täältä lähtemässä.