Taipaleen kulttuuriviikko alkaa – "Luulisin, että se nostattaa kyläläisten itsetuntoa"

Taipaleen kulttuuriviikko käynnistyy viikonloppuna Liperin Viinijärvellä. Toista kertaa järjestettävä tapahtuma on koottu pääasiassa seudun omasta kulttuuriosaamisesta.

Viinijärvi
Kolme naista katselee suurikokoista kukkareliefiä
Markus Haataja

Taipaleen kulttuuriviikko järjestettiin Liperin Viinijärvellä ensimmäisen kerran kesällä 2014. Idean isä on kulttuuripersoona Timoi Munne.

– Alkuperäisidea meni negaation kautta. Mua rupesi kiukuttamaan, kun Viinijärvellä kaikki suljetaan. Ensin suutuin ja potkin kiviä Valistustalolla. Sitten ajattelin että tämä pitää kääntää positiiviseksi.

– Mietin, että jospa järjestettäisiin taiteiden yö? Sitten aattelin, että ei se riitä mihinkään. Lopulta se paisui viikon mittaiseksi kulttuuriviikoksi, Munne muistelee.

Monipuolista ohjelmatarjontaa yhdeksän päivän ajan

Nyt Taipaleen kulttuuriviikko järjestetään jälleen. Tapahtumia riittää tällä kertaa yhdeksän päivän ajalle. Kantavana ajatuksena on tuoda esille kulttuuria laaja-alaisesti, liikaa tärkeilemättä.

Ohjelmassa on mm. työpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille, kesäteatteria, musiikkia ja elokuvia. Tapahtumia järjestetään esimerkiksi Viinijärven koululla, Taipaleen Valistustalolla sekä Komperon kotiseutumuseossa.

– On kiva nostaa esille paikallista osaamista. Luulisin, että se nostattaa kyläläisten itsetuntoa. Ehkä se tuo tahtoa pysyä maaseudulla ja olla ylpeä siitä, Timoi Munne pohtii.