Suomen MM-ralli lähestyy – katso kaikki erikoiskokeet ennakkoon

Keski-Suomen sorateillä 30.7.–2.8. ajettava MM-ralli on sarjan vauhdikkain. Viikonlopun aikana ajetaan 20 erikoiskoetta, joista kertyy 320 kilometriä. Ylen Ralliradio kuvasi kaikki erikoiskokeet, alusta loppuun.

urheilu
Mads Östberg
Tomi Hänninen

Torstai 30.7.

Ruuhimäessä (siirryt toiseen palveluun) ajetaan torstaiaamuna rallin testierikoiskoe eli shakedown.

Harjun erikoiskoe (siirryt toiseen palveluun) on perinteinen kaupunkipyöritys, joka palasi rallin ohjelmaan viime vuonna. Tänä vuonna Harju avaa koko rallin torstai-iltana, lisäksi se ajetaan myös perjantai-iltana. Pituutta sillä on 2,27 kilometriä.

Perjantai 31.7.

Perjantain ralliavaus suoritetaan Pihlajakoskella (siirryt toiseen palveluun) Kuhmoisten kupeessa. Lähes ympyränmuotoisella erikoiskokeella mittaa on 14,51 kilometriä.

Pihlajakosken jälkeen karavaani suuntaa Päijälään (siirryt toiseen palveluun), jolla mittaa on 23,56 kilometriä.

Päijälän maalista on lyhyt siirtymä Ouninpohjan (siirryt toiseen palveluun) lähtöön. Ouninpohjaa pidetään maailman parhaana erikoiskokeena ja se sisältää kaiken mahdollisen mitä rallitieltä voi vaatia. Päijälän pituus 23,56 kilometriä.

Perjantain neljäs erikoiskoe on Himos (siirryt toiseen palveluun), joka muuttunut viime vuodelta. Lähtö on nyt Himosvuoren takaa, josta reitti lähtee kiipeämään mäkeä ylöspäin. Loppuosa on viime vuodelta tuttu, laskettelurinnettä alas mökkikylään. Erikoiskoekilometrejä Himoksella kertyy 5,62.

Himoksen erikoiskokeen jälkeen autot eivät palaa Jyväskylään huoltoon, vaan renkaat vaihdetaan Himoksen parkkialueella.

Tämän jälkeen uusitaan aamun neljä erikoiskoetta samassa järjestyksessä, illan päättää Harju 2. Ensimmäiset autot tulevat Paviljongin huoltoon illalla klo 19.20

Lauantai 1.8.

Aamuhuollon jälkeen ralliletka suuntaa Uuraisten maisemiin, Mökkiperän (siirryt toiseen palveluun) erikoiskokeelle, jonka pituus on 13,84 kilometriä.

Mökkiperän jälkeen ajetaan Jukojärvi (siirryt toiseen palveluun), jonka alku on täysin uutta rallitietä sisältäen mm. huiman hyppyrin. Jukojärven pituus on nyt 21,14 kilometriä.

Lauantain kolmas erikoiskoe on tuttu Surkee (siirryt toiseen palveluun) Korpilahden ja osittain Jämsän alueella. Mittaa Surkeella on 14,95 kilometriä.

Surkeelta suunnataan Horkkaan (siirryt toiseen palveluun), joka on tämänvuotisen rallin ainoa uusi erikoiskoe. Tosin tuttuja ralliteitä sekin sisältää, mm. vanhaa Moksi-Leustua, Painaata ja Vellipohjaa. Horkassa on myös kuuluisa ns. "Novikovin hyppyri", johon tullaan nyt eri suunnasta. Horkan pituus on 15,59 kilometriä.

Horkan jälkeen ohjelmassa on huolto Paviljongilla. Huollon jälkeen aamupäivän erikoiskokeet ajetaan toiseen kertaan.

Sunnuntai 2.8.

Rallin päätöspäivänä ajetaan yksi erikoiskoe kahteen kertaan. Myhinpää (siirryt toiseen palveluun) on käännetty ympäri ja ajetaan nyt itä-länsi -suunnassa. Myös viime vuodelle mukaan tullut "lisälenkki" on jäänyt pois. Jälkimmäinen, Myhinpää 2 on myös Power Stage, jossa on jaossa nopeimmille MM-pisteitä.

Myhinpää 2:n jälkeen autot suuntaavat takaisin Jyväskylään, palkintojen jako on Paviljongin pihassa klo 16.