Lokkipelko karkasi käsistä Britanniassa – "Jättiläislokit söivät koirani"

Skandaalilehdet ovat herkutelleet toinen toistaan hurjemmilla lokkitarinoilla jo viikkokausia, mutta myös vakavammin otettavat tiedotusvälineet ovat julkaisseet aiheesta lukuisia uutisia. Jopa pääministeri David Cameron on ottanut kantaa lokkiongelmaan.

Ulkomaat
Lokkeja rannalla.
Lindsey Parnaby / EPA

Britanniassa on syntynyt suuri poru rötöstelevistä lokeista. Osa saarivaltion asukkaista on joutunut vakavan lokkipelon valtaan ja kauhuaallot lyövät jo niin suurina, että pääministeri David Cameronkin on ottanut kantaa lokkiasiaan.

Cameronin mukaan ryöstelevien lokkien kuriin laittamisesta on syytä käydä vakava keskustelu.

– Meillä on ongelma, pääministeri Cameron sanoi radiohaastattelussa.

Lokki on rauhoitettu lintu, mutta muutamat poliitikot ovat vaatineet sen tappamisen sallimista.

Lokit ryöpsähtivät kuumaksi uutisaiheeksi, kun Devonissa asuva Nikki Wayne kertoi aiemmin kesällä lukuisille tiedotusvälineille chihuahuansa Bellan surullisesta kohtalosta. Muun muassa Daily Mail (siirryt toiseen palveluun) uutisoi, kuinka lokkiparvi nokki Bellan kuoliaaksi.

Bellan kuoleman jälkeen skandaaliotsikot ovat seuranneet toistaan.

– Jättiläislokit söivät koirani, otsikoitiin pian Cornwallissa asuneen yorkshirenterrieri Roon kohtalosta.

Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) uutisoi lokkien tappamasta Stig-nimisestä lemmikkikilpikonnasta. Monissa tiedotusvälineissä on herkuteltu kuvalla, jossa lokki yrittää nielaista pikkulinnun kokonaisena.

– Lokki ahmi elävän linnun, otsikoi esimerkiksi Daily Star ja nimesi kyseisen lokin elokuvasarjamurhaajaa mukaillen Hannigull Lecteriksi.

Uskonto ja maahanmuutto liitettiin lokkeihin

Useissa aiheesta kirjoitetuissa jutuissa on kuvailtu myös lokkien ihmisille aiheuttamia vammoja. Daily Express (siirryt toiseen palveluun) kertoi yhdessä lukuisista lokkiuutisistaan, kuinka pianisti joutui perumaan esiintymisensä satutettuaan sormensa paetessaan aggressiivisia lokkeja. Lehti (siirryt toiseen palveluun) kertoi myös pikkupojasta, joka melkein menetti sormensa lokin vuoksi ja eläkeläisestä, jota lokki nokkaisi päähän.

– Psykopaattilokit pitävät laittomat siirtolaiset poissa Britanniasta revitteli puolestaan Daily Starin (siirryt toiseen palveluun) uutinen viitaten Ranskan Calais'ta kanaalin toiselle puolelle pyrkiviin ihmisiin.

Lokkiuutisiin on laittoman maahanmuuton lisäksi onnistuttu yhdistämään myös uskonnot. Daily Mailin (siirryt toiseen palveluun) skandaaliuutisen mukaan yritys torjua lokkien röyhkeyttä estämällä niiden ruokkiminen kaatui juutalaisiiin ja hinduihin.

– Juutalaiset ja hindut pitävät velvollisuutenaan ruokkia eläimiä. Kielto olisi voinut loukata heitä, lehti väitti.

Lokkikeskustelun kuumennuttua Britanniassa on jo uutisoitu omankädenoikeuteen turvautumisesta. Kuohunnan keskellä The Guardian (siirryt toiseen palveluun) -sanomalehti onkin yrittänyt muistuttaa, etteivät lokit sentään ole mitään terroristeja.