Riku Hahl: "Autan kääntämään HPK-laivaa toiseen suuntaan"

HPK:n oma kasvatti Riku Hahl haluaa olla mukana nostamassa oranssipaitoja takaisin menestyksen tielle yhdessä Antti Miettisen kanssa. Seura teki keskushyökkääjän kanssa 1+1 –vuoden sopimuksen.

urheilu
Riku Hahl ja HPK:n logo
Riku Hahl Timo Leponiemi / Yle

Hyökkääjä Riku Hahl kertoo miettineensä kesän aikana perheensä kanssa mihin matka seuraavaksi jatkuisi. Lopulta osoitteeksi päätyi Hämeenlinna.

– Haluan olla auttamassa HPK:ta uuteen suuntaan, jotta tänne saataisiin taas menestystä. Käännetään laivaa, myhäilee keskushyökkääjä Ylelle.

Ensi kauden joukkueessa on mukana myös toinen konkaripaluumuuttaja, hyökkääjä Antti Miettinen.

Miettisen kanssa samoille jäille

Samanikäinen Miettinen vaikutti myös Hahlin päätökseen.

– Juttelin tästä Mietsun kanssa jo keväällä. Oli iso juttu, että hän tuli myös tänne. Me olemme kavereita ja on hienoa pelata hänen kanssaan samassa joukkueessa.

Nyt ollaan vähän pienemmällä resursseilla menossa

Riku Hahl

Colorado Avalanchessa Riku Hahl pelasi yhteensä 92 NHL- ottelua. Kokemusta on tullut myös Sveitsin ja Ruotsin liigasta sekä Jokereista. Viime kausi meni Jokereiden KHL -kokoonpanossa.

Elämä on jatkossa sovitettava pienen seuran kuvioihin.

– Nyt ollaan vähän pienemmällä resursseilla menossa, mutta eihän se peli siitä miksikään muutu. Tuon joukkueeseen sen taidon ja kokemuksen, jonka olen matkan varrella kerännyt ja koetan jakaa sitä mahdollisimman paljon nuorille pelaajille, Hahl valottaa omaa rooliaan.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen sanoo liigajoukkueen pukukoppiin kävelevän nyt ison johtajan ja hyvän esimerkin nuoremmille pelaajille.

Hämeenlinnassa on kauden 2015-2016 joukkueessa sekä hyvin nuoria, että hyvin kokeneita pelaajia.

– Mukana on uusia potentiaalisia pelaajia NHL:ään. Tuulolan Joni sinne juhannuksena jo varattiin ja ensi vuonna tullee lisää varauksia, veikkaa Arvola.

Juuse Saros treenaa vielä Hämeenlinnassa

Maalivahti Juuse Saroksen nimi kummitteli vielä perjantaina HPK:n tuoreessa sopimustilannetiedotteessa

Päävelmentaja Arvonen kuitenkin todistaa Ylelle, ettei supermaalivahtia nähdä HPK:n maalilla syksyllä, vaan nuori mies siirtyy syksyllä Nashville Predatorsiin haastamaan Pekka Rinnettä.

– Juuse harjoittelee kyllä meidän kanssa syyskuun alkuun saakka ja lähtee sitten Pohjois-Amerikkaan.

Ensi kuussa HPK:n yleisöanti

HPK:n liigatoiminta yhtiöityi toukokuussa, jolloin HPK:n liigajoukkueen toiminta ja SM-liigan sarjapaikka siirtyivät HPK Liiga Oy:lle.

– Osakeanti alkaa elokuussa, mutta tarkkaa päivämäärä en osaa vielä sanoa. Silloin alkaa myös osakeanti, paljasti HPK Liiga Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen perjantaina.

Ennakkomerkinnöistä on sovittu jo useiden tahojen kanssa, joten Koskinen uskoo annin toteutuvan sovitusti.

Ensi viikolla HPK lupailee lisää uusia pelaajasopimuksia.

Joukkue hakee ainakin paria uutta ulkomaalaishyökkääjää.