Kenialaiset suuttuivat uutiskanava CNN:lle – "Kenia on muutakin kuin terrorismia"

#SomeoneTellCNN-tagilla on twiitattu yli 150 000 kertaa. Kenialaiset suuttuivat, kun CNN kutsui heidän maataan "terrorismin pesäkkeeksi".

Ulkomaat

Kenia on saanut paljon huomiota Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vieraillessa isänsä kotimaassa. Kaikki huomio ei kuitenkaan kenialaisten mielestä ole ollut oikeudenmukaista.

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kutsui Keniaa "terrorismin pesäkkeeksi" (siirryt toiseen palveluun) ja oli huolissaan presidentin turvallisuudesta raportoidessaan Obaman matkasta. CNN:n mukaan "Obama ei matkusta ainoastaan isänsä kotimaahan, vaan myös alueelle, joka on terrorismin pesäke". Raportointi keskittyi al-Shabaab-terroristijärjestön hyökkäyksiin Keniassa. Ainakin 600 ihmistä on kuollut al-Shabaabin iskuissa Keniassa vuodesta 2012 lähtien. Terrorismi on koetellut Kenian turismialaa ja taloutta.

Uutinen aiheutti Twitterissä kommenttien vyöryn ja kenialaiset saivat #SomeoneTellCNN (siirryt toiseen palveluun)-hashtagin nousemaan listoille. Monien mukaan terrorismileima on epäoikeudenmukainen ja näyttää Keniasta yksipuolista kuvaa. Monet myös vakuuttivat Kenian kykenevän takaamaan presidentin turvallisuuden.

Myös Kenian sisäministeri Joseph Nkaissery on kommentoinut asiaa. Kenian sisäministeriön Twitter-tilin mukaan (siirryt toiseen palveluun) Nkaissery on vaatinut CNN:ää pyytämään anteeksi.

#SomeoneTellCNN-tagilla on twiitattu yli 150 000 kertaa. Kenialaiset käyttivät uutiskanava al-Jazeeran mukaan (siirryt toiseen palveluun) samaa hashtagia jo vuonna 2013, kun CNN kertoi kenialaisten aseistautuvan presidentinvaalien alla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.