1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Uutistoimisto: Kymmeniä kuollut ilmaiskuissa Taizin kaupungissa Lounais-Jemenissä

Uhrien määrän uskotaan nousevan, sillä useiden sairaaloihin kuljetettujen haavoittuneiden tila on vakava.

Ulkomaat
Kartta
Jemenin maanantaina alkanut tulitauko rikkoutui muun muassa Taizin kaupungissa.Yle Uutisgrafiikka

Ainakin 55 ihmistä on kuollut ja kymmeniä haavoittunut Saudi-Arabian johtaman liittouman ilmaiskuissa Taizin kaupunkiin Lounais-Jemeniin, huthien valvoma uutistoimisto Saba kertoo. Uhrien määrän uskotaan nousevan, sillä useiden sairaaloihin kuljetettujen haavoittuneiden tila on vakava, ja pelastustyöt ovat vielä kesken.

Arabimaiden liittouma on pommittanut huthikapinallisten joukkoja Jemenissä maaliskuun loppupuolelta lähtien. Liittouman tavoitteena on palauttaa presidentti Abd-Rabbu Mansour Hadi valtaan. Hän on paennut maasta Saudi-Arabian pääkaupunkiin Riadiin.

Liittouma on saavuttanut menestystä Jemenin taisteluissa heinäkuussa. Liittouma on onnistunut yhdessä presidentti Hadille lojaalien joukkojen kanssa valtaamaan takaisin Adenin satamakaupungin. Huthikapinalliset on ajettu pois kaupungista ja sen ympäristöstä.

Adenin lentoasemalle laskeutui keskiviikkona ensimmäinen lentokone sitten maaliskuun. Saudiarabialainen sotilaskone kuljetti hätäaputarvikkeita. Jopa 13 miljoonan ihmisen uskotaan tarvitsevan ruokaa kipeästi alueella.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi