1. yle.fi
  2. Uutiset

Räjähtämättömistä käsikranaateista varoitetaan Malmössa – "Pahinta olisi, että lapsi löytäisi kranaatin"

Malmössa on tehty kesän aikana yhdeksän kranaatti-iskua ja vuoden aikana on tapahtunut kaikkiaan 30 räjähdystä.

Ulkomaat

Malmön kaupungin kaduilla ja pensaissa voi maata räjähtämättömiä käsikranaatteja, Ruotsin poliisin pommiryhmä varoittaa sanomalehti Sydsvenskanissa (siirryt toiseen palveluun). Malmössä on tällä viikolla tehty kolme käsikranaatti-iskua. Kesän aikana iskuja on ollut yhdeksän ja koko vuonna räjähdyksiä on tapahtunut 30.

Poliisin pommiryhmä pelkää, että osa iskuissa heitetyistä kranaateista on jäänyt räjähtämättä. Määrää poliisi ei osaa arvioida. Pommiryhmä on kuitenkin sekä viime että tänä vuonna kutsuttu useita kertoja paikalle, kun räjähtämättömistä kranaateista on pitänyt tehdä vaarattomia.

– Pahinta olisi, että lapsi löytäisi kranaatin ja alkaisi leikkiä sillä. Se voisi päättyä katastrofiin, kansallisen pommiryhmän johtaja Göran Månsson sanoo Sydsvenskanissa.

Suurin osa Malmön käsikranaatti-iskuissa käytetyistä kranaateista on peräisin entisen Jugoslavian alueelta. Ne ovat vanhoja, ja ne voivat olla ruostuneita tai hapettuneita. Poliisi arvioi, että räjähtämättömiä kranaatteja voi maata piilossa esimerkiksi autojen alla.

Lue seuraavaksi