Alpakkapojat Ben ja Caramello hurmaavat Lahdessa - nämä laaman sukulaiset eivät sylje

Alpakka kiinnostaa sen lämpimän villan vuoksi. Arkoja, mutta hyväluonteisia alpakoita on Suomessa 500. Niistä on kasvatettu myös terapiaeläimiä. Lahdessa Yli-Marolan 4H-kotieläinpihassa järjestettiin alpakan hoitoa koskeva kurssi. Katso kun ohjaaja Meeri Tahvanainen käsittelee alpakoita.

Kotimaa
Alpakka
Ohjaaja Meeri Tahvanainen vie katsojan tutustumaan Yli Marolan 4H kotieläinpihassa asuviin alpakoihin. Ben ja Caramello saavat herkkuja ja Meeri näyttää, miten eläimet saa talutusnuoraan kiinni.

Laaman sukulainen alpakka keräsi kymmenkunta kiinnostunutta alpakan hoito- ja käsittelykurssille. Lahdessa Yli-Maronlan 4H-yhdistyksen kotieläinpihassa asustavat Ben ja Caramello tarkkailivat osallistujia pienen välimatkan päästä suurilla ruskeilla silmillään. Alpakan hoito vaatiikiin perehtymistä, sillä kamelieliän on varovainen ja arka.

– Niitä pitää lähestyä rauhallisesti. Pään silittelystä ne eivät pidä, kertoo eläintenhoitaja Henna Kilpinen.

Kurssilla harjoiteltiin alpakan otsatukan ja kynsien leikkuuta ja päästiin taluttamaan näitä neljättä kesää Lahdessa viettäviä poikia.

Alunperin Andien vuoristoissa laiduntavia alpakoita on Suomessa noin 500. Niitä käytetään villan tuotantoon ja voidaan pitää jopa terapiaeläiminä. Yli-Marolan alpakat eivät pure, potki eivätkä sylje.

– Ne saattavat sylkeä toisiaan, mutta eivät ole sylkeneet ihmisiä päin. Niiden sylki muuten haisee kammottavalle, nauraa Kilpinen.

Katso miten ohjaaja Meeri Tahvanainen syöttää arkoina pidetyille alpakoille herkkuja.