Käsikranaatti vaurioitti kymmentä autoa Malmössa – neljäs isku tällä viikolla

Kaupungissa on ollut useita ampumavälikohtauksia ja noin 30 räjähdystä tänä vuonna.

Ulkomaat
Ruotsin kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Malmössa räjähti sunnuntain vastaisena yönä neljäs käsikranaatti tällä viikolla. Kyseessä on kymmenes kranaatti-isku kesän aikana.

– Tämä on vaarallista rikollisuutta, jossa ulkopuolinen henkilö voi ennemmin tai myöhemmin haavoittua, kun kranaatteja heitellään oikealle ja vasemmalle, poliisin tiedottaja Stephan Söderblom sanoo sanomalehti Dagens Nyheterissä (siirryt toiseen palveluun).

Vahvistamattomien tietojen mukaan lehdenjakaja oli räjähdyksen läheisyydessä sunnuntaiyönä, sanomalehti Aftonbladet kertoo (siirryt toiseen palveluun). Poliisi sai hälytyksen räjähdyksestä Itä-Malmössa kello 4.40 aamulla. Kymmenen autoa vaurioitui kranaatin sirpaleista.

Malmössä on tehty useita väkivaltarikoksia tämän vuoden aikana, ja kierre on kiihtynyt entisestään kesän aikana. Kaupungissa on ollut useita ampumavälikohtauksia ja noin 30 räjähdystä tänä vuonna.

Poliisin mukaan rikoksiin on sekaantunut nelisenkymmentä henkilöä, ja poliisi luonnehtii iskuja kostoiksi. Kolme ihmistä on kuollut ja yhdeksän loukkaantunut kostoiskuissa. Osa liittyy toisiinsa, osaa tutkitaan erikseen.