Teinipoika kuoli hengitettyään ilokaasua Lontoossa

Suomessa ilokaasun käyttö päihteenä on erittäin harvinaista nuorten keskuudessa vuonna 2015, sosiaali- ja terveysministeriön tutkimus osoittaa.

Ulkomaat
Metallisia kaasupatruunoita mustalla pinnalla.
Jori Asikainen / Yle

Teinipoika, jonka uskotaan hengittäneen ilokaasua nuorisobileissä Lontoossa, on kuollut, sanomalehti The Guardian kertoo (siirryt toiseen palveluun). Poika luhistui maahan Bexleyssä Kaakkois-Lontoossa yhdentoista jälkeen lauantai-iltana. Hän kuoli kaksi tuntia myöhemmin sairaalassa.

Aiemmin tänä vuonna julkaistu brittitutkimus osoitti, että ilokaasun käyttö päihtymistarkoitukseen olisi lisääntymässä Britanniassa. Tutkimuksen mukaan 7,6 prosenttia 16–24-vuotiaista englantilaisista ja walesiläisistä teineistä myöntää käyttäneensä ilokaasua.

Kaikkiaan 17 ihmistä on kuollut ilokaasusta Britanniassa vuosien 2006 ja 2012 välisenä aikana. Ilokaasun käyttö ei ole laitonta Britanniassa, mutta sen myyminen alle 18-vuotiaille on kielletty Englannissa ja Walesissa.

Suomessa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes arvioi jo viime vuonna, että ilokaasun päihdekäytön huippu olisi ohi. Huippu koettiin vuonna 2013, kun nuoria päihdekäyttäjiä oli jopa yli 10 000.

Sosiaali- ja terveysministeriön nuorten terveystapatutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan ilokaasun käyttö päihteenä on erittäin harvinaista nuorten keskuudessa vuonna 2015.