1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Immonen on puhuttanut aiemminkin – Yle kokosi kohut yhteen

Kansanedustaja Olli Immosen (ps.) myöhään perjantai-iltana kirjoittama Facebook-päivitys ei ole ensimmäinen kerta, kun Immosen tekemisiä käsitellään julkisuudessa. Yle Uutiset kokosi yhteen tapauksia viime vuosilta, joista Immonen muistetaan.

Kuva: Ruutukaappaus Olli Immosen Facebook-sivuilta / Yle

Kesäkuussa 2015 kansanedustaja Olli Immonen (ps.) kohauttaa esiintymällä kuvassa, jossa hän poseeraa yhdessä muun muassa Suomen Vastarintaliikkeen jäsenten kanssa.

Kuva on otettu Eugen Schaumanin muistotilaisuudessa, jonka järjestäjinä toimivat Suomen Sisu ja verkkolehti Sarastus. Suomen Vastarintaliike kertoo verkkosivuillaan edustavansa kansallissosialistista aatetta. Perussuomalaisten puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoo Ylelle käyneensä vakavan keskustelun Immosen kanssa tapauksesta.

Vuonna 2013 Olli Immonen (ps.) kertoo Ylelle saavansa tappouhkauksia. Asia tulee ilmi Ylen vihapuhetta käsittelevässä ”Me tiedämme missä asut”-haastattelukokonaisuudessa.

Haastattelussa Immonen myös sanoo, että uhkauksia satelee puolin ja toisin. Immonen ei usko niin sanottujen maahanmuuttokriittistesti ajattelevien olevan yliedustettuina uhkailijoiden joukossa.

– Näkisin, että kaikki uhkailu, se on liikaa, Immonen sanoo Ylen haastattelussa vuonna 2013.

Myöhemmin samana vuonna Immonen ehdottaa etnistä tilastointia Suomeen. Immonen haluaisi, että Suomessa väestöryhmät rekisteröitäisiin etnisen taustan mukaan. Immonen jättää hallitukselle asiasta kirjallisen kysymyksen.

Kansallismielisen järjestön puheenjohtaja

Immonen kertoo nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun) arvojensa rakentuvan kansallismielisyyden ja isänmaallisuuden pohjalle. Immonen kannattaa maahanmuutto-, kotouttamis- ja kansalaisuuspolitiikan tiukentamista. Immonen muistetaan myös vuoden 2013 kirjoituksesta Suomen Sisun sivuilla. "Matkakertomus: Eksoottinen Itä heidän (siirryt toiseen palveluun)"-nimisessä tekstissä Immonen kertoo vierailustaan Itä-Helsinkiin. Muun muassa näin Immonen kuvailee kokemuksiaan tekstissä:

– Etenkin paikallisen linja-autonkuljettajan elämäntarina ja havainnot olivat kiintoisaa kuultavaa. Hän totesi suoraan monikulttuuristumisen uhkaavan itäisen Helsingin elämänmuotoa, alkaen työkulttuurista, Immonen kuvailee.

Olli Immonen (ps.) on toisen kauden oululainen kansanedustaja ja Oulun kaupunginvaltuutettu. Immonen toimii kansallismielisen Suomen Sisu ry:n puheenjohtajana ja jäsenenä Suomalaisuuden liitossa. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Olli Immonen sai 4964 ääntä. Vuoden 2011 vaaleissa Immonen sai 6419 ääntä.

Ylen eduskuntavaalikoneen 2015 vastauksissa (siirryt toiseen palveluun)29-vuotias Immonen kertoo perheeseensä kuuluvan 4-vuotiaan pojan ja avovaimon. Vaalikonevastauksessa Immonen kertoo, ettei kuulu kirkkoon tai muuhun uskonnolliseen yhteisöön.

Olli Immonen on myös Ylen hallintoneuvoston jäsen.

Muokattu 26.7. kello 20.30: Poistettu tekstistä yksi ylimääräinen vajaat -sana.