Daily Mail: Puhelinsovellus merkittävä turvallisuusuhka prinssi Williamille

Sovelluksella voi selvittää prinssi Williamin helikopterin sijainnin, matkasuunnan, lentonopeuden ja lentokorkeuden.

kuninkaalliset
Prinssi William ambulanssihelikopterin ohjaamossa.
Prinssi William poseerasi valokuvaajille työhelikopterissaan 13. heinäkuuta.Stefan Rousseau / AFP

Sanomalehti Daily Mail kirjoittaa paljastaneensa merkittävän turvallisuusaukon prinssi Williamin turvatoimissa. Lehti on ostanut muutamalla punnalla fligthradar24-puhelinsovelluksen, jolla se on seurannut prinssi Williamia tämän uudessa työssä ambulanssihelikopterin lentäjänä.

Sovellus olisi "tiedustelukultaa" terroristeille, jotka voisivat jäljittää prinssi Williamin helikopterin ja ampua sen alas, Daily Mail kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun). Sovelluksella voi selvittää prinssi Williamin helikopterin sijainnin, matkasuunnan, lentonopeuden ja lentokorkeuden.

Sillä voi jopa tilata hälytysviestin, joka kertoo milloin ambulanssihelikopteri nousee ilmaan Cambridgen lentoasemalta, ja mihin se laskeutuu. Daily Mail käytti sovellusta seuratakseen prinssi Williamin ambulanssihelikopterin matkaa liikenneonnettomuuspaikalle Pohjois-Norfolkissa ja sieltä pois. Se on julkaissut kuvareportaasin helikopterin ja prinssin liikkeistä.

Lehti on varoittanut kuningasperhettä turvallisuusaukosta. Prinssi Williamin lehdistöpalvelusta ei ole kommentoitu lehden reportaasia.

Lähteet: AP