Lehdenjakajan lähellä räjähtää Malmön iskussa – "Tuntui kuin olisin ollut takaisin Syyriassa"

Kranaatin sirpaleet vahingoittivat kiinteistöä, josta lehdenjakaja oli poistunut, ja useita autoja kadulla.

Ulkomaat
Poliisit katselevat edellisyön aikana syntyneitä tuhoja 26. heinäkuuta Ruotsin Malmössä.
Poliisit katselevat edellisyön aikana syntyneitä tuhoja 26. heinäkuuta Ruotsin Malmössä.SVT

Lehdenjakaja Ahmed oli kierroksellaan sunnuntaiaamuna, kun käsikranaatti räjähti noin kymmenen metrin päässä hänestä Itä-Malmössä, sanomalehti Aftonbladet kertoo (siirryt toiseen palveluun). Ahmed, joka esiintyy jutussa tekaistulla nimellä, tuli ulos Rönnblomsgatanilla sijaitsevasta talosta juuri, kun kranaatti räjähti kadulla.

– Ensin tarkistin, olinko haavoittunut. En ollut, mutta korvissani soi parin minuutin ajan, Ahmed kertoo.

Kranaatin sirpaleet vahingoittivat kiinteistöä, josta lehdenjakaja oli poistunut, ja useita autoja kadulla. Ahmedin mukaan hän ei nähnyt ketään muuta ihmistä lähettyvillä. Poliisi kuulusti häntä, ennen kuin hän jatkoi lehdenjakokierrostaan.

28-vuotias Ahmed pakeni sisällissodan runtelemasta Syyriasta Ruotsiin pari vuotta sitten.

– Kun asuin siellä, tällainen oli tavallista. Mutta nyt olen asunut Ruotsissa kaksi vuotta ja unohtanut, miltä se tuntui. Tuntui kuin olisin ollut takaisin Syyriassa.

Kyseessä oli neljäs käsikranaatti-isku Malmössa tällä viikolla ja kymmenes tänä kesänä. Suurin osa Malmön iskuissa käytetyistä kranaateista on peräisin entisen Jugoslavian alueelta. Poliisin mukaan rikossarjaan on sekaantunut nelisenkymmentä henkilöä, ja poliisi luonnehtii iskuja kostoiksi.