Jopa kymmenen kuollut hotelli-iskussa Mogadishussa

Terrorijärjestö al-Shabaab on vahvistanut olevansa iskun takana. Itsemurhaisku keskeytti pitkän rauhallisen ajanjakson Mogadishussa.

Ulkomaat
Ainakin kymmenen ihmistä kuoli al-Shabaabin iskussa Jazeera-hotelliin Mogasihussa.
Ainakin kymmenen ihmistä kuoli al-Shabaabin iskussa Jazeera-hotelliin Mogasihussa sunnuntaina.Said Yusuf Warsame / EPA

BBC:n paikalla olevan (siirryt toiseen palveluun) toimittajan mukaan jopa kymmenen ihmistä on kuollut suuressa räjähdyksessä hotellissa Somalian pääkaupungissa Mogadishussa. Itsemurhaiskussa Jazeera-hotellia vastaan käytettiin kuorma-autoa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan poliisi on vahvistanut neljän ihmisen kuolleen. BBC:n toimittaja Mohamed Moalimu kirjoittaa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) näkevänsä ainakin kymmenen ruumista ja useita haavoittuneita.

Terrorijärjestö al-Shabaab on ilmoittanut olevansa iskun takana. Al-Shabaab kertoi vastaavansa iskullaan Afrikan unionin sotilastoimia järjestöä vastaan.

Jazeera-hotelli on ennenkin ollut terrori-iskujen kohteena. Siinä asuu usein hallituksen jäseniä, diplomaatteja ja ulkomaalaisia.

Tuhoutuneita autoja lähellä hotellia Somalian Mogadishussa.
Tuhoutuneita autoja lähellä hotellia.Said Yusuf Warsame / EPA

Samaan aikaan Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on juuri lähenyt Somalian naapurimaasta Keniasta sen toiseen naapuriin Etiopiaan. Yksi Obaman pääaiheista hänen tavatessaan Kenian ja Etiopian johtajia on ollut terrorismin vastainen taistelu.

Lähteet: Reuters, AP, AFP