1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemijärven kaukolämpölaitosta laajennetaan

Kemijärven Kaukolämpö Oy laajentaa tonttiaan ja rakentaa uuden vastaanottoaseman, jos kaupungin päättäjät näyttävät sille vihreää valoa. Toimitusjohtaja Ari Pöyliön mukaan laajennushanke ei tule nostamaan kaukolämmön hintaa.

kaukolämpö
kemijärvi kaukolämpö toimitusjohtaja Ari Pöyliö
Kemijärven Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Ari Pöyliö tarkastelee uuden voimalaitoksen laitteita ja rakennelmia vuonna 2009.YLE / Jorma Korhonen

Kemijärven Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Ari Pöyliön mukaan voimalaitoksen tonttia laajennetaan, jotta entistä pidemmät ajoneuvoyhdistelmät mahtuvat kääntymään uudelle, rakennettavalle polttoaineen vastaanottoasemalle.

Lisämaa ostetaan tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alkupuolella, ja uusi vastaanottoasema rakennetaan aikaisintaan ensi kesänä.

– Meille tulee entistä monipuolisempaa tarjontaa polttoaineissa. Esimerkiksi Lappi Timberiltä tulee kuorta, sahanpurua ja muuta sellaista, mitä voimme hyödyntää. Uudet autot ovat kuitenkin niin pitkiä, että niillä on ongelmia kääntyä nykyisellä pihallamme, Pöyliö sanoo.

Tontin laajennusosa on kaupungin mailla, ja se sijaitsee Varastotiellä vanhan vastaanottoaseman vieressä. Laajennushanke tarvitsee Kemijärven kaupunginhallituksen ja -valtuuston luvan, eikä esimerkiksi laajennuksen suunnittelijaa ole vielä valittu. Kemijärven kaupunki omistaa Kemijärven Kaukolämpö Oy:n.

Hinnat eivät nouse

Pöyliö arvelee uuden polttoaineen vastaanottoaseman ja tarvittavien kuljettimien hinnaksi runsaat miljoona euroa.

– Tarkoitus olisi, etteivät laajennuskustannukset näy kaukolämmön hinnassa asiakkaille, Pöyliö sanoo.

Pohjois-Suomen vertailussa Kemijärvi on kalleimpia kaukolämmön tuottajia, mutta koko maan vertailussa hieman alle keskitason.

Lue seuraavaksi