Mikkelin vankilan remontti viimeistelyä vaille valmis – "Kaikki otettu huomioon ruuveja ja vesikalusteita myöten"

Mikkelin vankilan vanhan osan remontti ja laajennus valmistuu tällä viikolla.

vankeus
Mikkelin vankila
Pekka Havukainen / Yle

Mikkelin vankilan vanhan osan remontti ja laajennus valmistuu tällä viikolla. Vankilassa tehdään vielä viimeisiä viimeistelytöitä, sillä remontti täytyy tehdä viimeistä ruuvia myöten loppuun saakka ennen kuin asiakkaat saapuvat tiloihin.

– Tämähän on siitä poikkeava kohde, että kaikki täytyy tehdä valmiiksi ennen kuin asiakkaat saapuvat tiloihin. Sen jälkeen ei voi enää tehdä mitään, kertoo Senaattikiinteistöjen Itä-Suomen aluejohtaja Jyrki Reinikainen.

Remontoitavan kohteen erikoisuus näkyy myös siinä, että kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on otettava huomioon atk-pistorasioita, vesikalusteita ja ruuveja myöten.

– Rikosseuraamuslaitos ja vankila ovat olleet kiinteästi yhteistyössä remontin ajan. Siinä tarvitaan paljon sellaista erikoisasiantuntemusta. Se mikä toimii toimistorakennuksissa, ei välttämättä toimi vankilan remontoinnissa. Se lähtee detaljeista, pienimmätkin yksityiskohdat on otettu huomioon, kertoo Reinikainen.

Puolitoista vuotta kestäneessa remontissa vankilan vanha osa on nykyaikaistettu.

– Kaikki on mennyt uusiksi. Aikaisemmin siellä ei ollut saniteettitiloja eikä käytännössä juoksevaa vettäkään. Nyt sinne on rekennettu nykyaikainen talotekniikka, kertoo Mikkelin vankilanjohtaja Eva Vesanen.

Samalla vanhat paljusellit ovat jääneet historiaan ja vankipaikkojen määrä tuplaantunut. Jatkossa Mikkelin vankilassa on 116 vankipaikkaa.

Vanhan osan remontin myötä Mikkelin keskustassa sijaitseva vankila on yksi Suomen moderneimmista vankiloista.