Teini kokkasi, lähti katsomaan televisiota – ja palokuntaa tarvittiin Riihimäellä

Yksin kotona olleiden teinien huolimaton ruoanlaitto olisi voinut johtaa vakavampiinkin seurauksiin maanantaina Riihimäellä. Palokunnan tehtäväksi jäi kuitenkin vain hellalla palavan materiaalin sammutus, eikä kukaan loukkaantunut.

Kotimaa

Riihimäellä Juhanintiellä kolme teini-ikäistä nuorta vietti kesälomaa kotona vanhempien ollessa töissä. Nuorin heistä oli laittanut ruokaa liedellä, ja lähtenyt olohuoneeseen katsomaan televisiota. Hän oli kuitenkin laittanut epähuomiossa väärän levyn kuumenemaan. Levyn päälle jäänyt mikrokupu kuumeni ja lähellä ollut muukin palava materiaali syttyi tuleen.

Päivystävä palomestari Sami Hiltunen Kanta-Hämeen pelastuslaitoksesta kertoo, että nuoret toimivat oikein havaittuaan palon.

– He sulkivat ovet, poistuivat rakennuksesta ja soittivat hätänumeroon.

Palo ei ehtinyt rivitaloasunnon rakenteisiin, joten pelastuslaitos sai palon nopeasti sammumaan. Hiltunen antaa muutaman tärkeän neuvon vastaisen varalle:

– Älä poistu paikalta, kun laitat ruokaa. Valvo ruoanlaittoa! Sammutuspeite on hyvä olla keittiössä ja sen käyttöä on hyvä opetella lasten kanssa.

– Vaikka palon saisi itse sammumaan, jos jää epäilys, että esimerkiksi rasvapalo on ehtinyt nousta hormiin, palokunta on syytä kutsua paikalle. Kytö voi syttyä hormissa vielä päivänkin jälkeen, muistuttaa Sami Hiltunen.