Mogadishun hotelli-iskun uhrien määrä nousee – joukossa kolme toimittajaa

Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud tuominnut iskun. Hänen mukaansa hotelli on kansainvälisen yhteistyön symboli.

Ulkomaat
Jazeera Palace Hotelli
Jazeera-hotellin yksi seinämä repeytyi iskussa täysin.Said Yusuf Warsame / EPA

Mogadishun hotelli-iskun kuolonuhrien määrä on noussut 15:een, Somalian poliisi kertoo. Jazeera-hotellin yksi seinämä repeytyi iskussa täysin, ja iskun laajuus on järkyttänyt kaupungin asukkaita.

Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud on tuominnut iskun tänään maanantaina. Hän on huomauttanut, että Jazeera-hotelli on kansainvälisen yhteistyön symboli. Hotelli on paikka, jossa Somalian poliitikot ja liikemiehet ovat tavanneet kansainvälisiä kumppaneitaan.

– Mutta minulla on viesti terroristeille: Jazeera Palace rakennetaan uudelleen, ja se on pian uudestaan toiminnassa. Tämä on vastauksemme tämän kaltaisiin tunteettomiin iskuihin – iskuihin, jotka useimmiten vahingoittavat vain viattomia Somalian kansalaisia ja kansainvälisiä kollegojamme, jotka ovat täällä auttaakseen meitä, presidentti Mohamud sanoi.

Kansainvälisen lentoaseman lähellä sijaitseva Jazeera-hotelli kuuluu Mogadishun hienoimpiin hotelleihin, ja Somaliassa vierailevat ulkovaltojen edustajat asuvat yleensä siellä. Hotellissa yöpyy lisäksi usein diplomaatteja ja toimittajia.

Sunnuntain iskun kuolonuhrien joukossa on kenialainen diplomaatti, Kiinan suurlähetystön vartija ja kolme toimittajaa. Itsemurhapommittaja kuljetti pommin kuorma-autossa hotellille.

Terrorijärjestö al-Shabaab ilmoitti olevansa iskun takana. Se kertoi iskun olevan vastaus Afrikan unionin sotilastoimiin järjestöä vastaan.

Lähteet: AFP, AP