Hyppää sisältöön

Ranskalaiset maanviljelijät käännyttävät ulkomaista juustoa ja hedelmiä takaisin rajoiltaan

Maanviljelijät ovat estäneet ruokarekkoja ajamasta maahan Saksasta ja Espanjasta.

Ranskalaiset maanviljelijät ovat sulkeneet Rheinbruecke sillan Strasbourgin ja Kehlin välillä 27. heinäkuuta. Kuva: Uli Deck / EPA

Ranskalaiset viljelijät kertovat pysäyttäneensä 300 ruokarekkaa Saksan vastaisella rajalla ja käännyttäneensä ne takaisin. Viljelijöiden tarkoituksena on vastustaa ulkomaista kilpailua, joka laskee ruoan hintoja Ranskassa.

Maanviljelijät pystyttivät tarkastusasemia kuudelle Saksasta Ranskaan johtavalle tielle myöhään sunnuntai-iltana. He jatkavat rekkojen käännyttämistä vielä tänään maanantaina. Rekat yrittivät kuljettaa Ranskaan juustoa, hedelmiä ja vihanneksia.

Maanviljelijöiden edustajan mukaan noin tuhat viljelijää osallistuu mielenilmauksiin. Maanviljelijöiden ja viranomaisten edustajat tapaavat neljältä Suomen aikaa, ja sen jälkeen viljelijät päättävät, kauanko rekkojen pääsy maahan estetään.

Vastaavia tekoja on tapahtunut myös Ranskan ja Espanjan välisellä rajalla. Satakunta maanviljelijää on käännyttänyt ruokarekkoja takaisin Espanjaan. Viljelijät tukkivat moottoritien lähellä Espanjan rajaa kymmenellä traktorilla. Tukos aiheutti neljän kilometrin pituisen jonon tielle.

.
.