1. yle.fi
  2. Uutiset

Slunga-Poutsalo: Kukaan ei ole kokoamassa taistelujoukkoja

Jupakasta on voinut aiheutua vahinkoa perussuomalaisille, myöntää Riikka Slunga-Poutsalo. Hän on harmissaan siitä, että kohu on levinnyt ulkomaille saakka.

politiikka
Riikka Slunga-Poutsalo
Riikka Slunga-PoutsaloRoni Rekomaa / Lehtikuva

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo, ettei hän ota kantaa puolueen kansanedustajan Olli Immosen kohutun Facebook-kirjoituksen sisältöön.

Hänen mukaansa kansanedustajien niin hyvien kuin huonojenkin kommenttien ja julkaisujen kommentointi kuuluu eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Sampo Terholle. Slunga-Poutsalo sanoo, ettei ole keskustellut asiasta Immosen kanssa.

Puoluesihteeri ei kuitenkaan hyväksy Immosen kirjoituksen leimaamista vihapuheeksi. Minkäänlaiselle vihapuheelle ei Slunga-Poutsalon mukaan ole perussuomalaisissa sijaa.

– En hyväksy mielikuvaa, mikä Immosen kirjoituksesta on syntynyt. Toivoisinkin Ollin ottavan itse vähän selventävän kannan siihen, mitä hän on tällä kirjoittelullaan tarkoittanut.

– Sen jälkeen voidaan puolueen sisällä katsoa, miten tästä edetään.

"Monikulttuurisuus ymmärretään ehkä eri tavoin"

Slunga-Poutsalon mukaan Immosen kirjoituksessaan käyttämän monikulttuurisuus-termin tulkinnoissa on ollut epäselvyyttä. Hän arvelee, että perussuomalaiset voivat ymmärtää termillä eri asioita kuin monet muut.

Sen sijaan Immosen käyttämän taistelu-sanan väärinymmärtäminen on puoluesihteerin mielestä "vähän kornia". Myös muut puolueet, ja koko yhteiskunta, taistelevat koko ajan monenlaisia asioita vastaan, hän sanoo.

– Ei tässä kukaan ole kokoamassa mitään taistelujoukkoja, Slunga-Poutsalo sanoo. Väärinymmärräys tuntuu hänen mukaansa hieman tahalliselta.

"Immosen puheilla ei hiljaista hyväksyntää"

Slunga-Poutsalon mukaan Immosella ei ollut puoluejohdon hiljaista hyväksyntää kirjoitukselleen. Hänen mukaansa puoluejohto ei irtisanoudu Immosen puheista, vaan korostaa sitä, että jokainen kansanedustaja ja valtuutettu tarkkaan harkitsisi sanamuotoja, joilla tuo mielipiteitään julkisuuteen.

Varsinkin jos se tapahtuu Facebook-keskustelussa keskellä viikonloppuyötä.

Slunga-Poutsalo sanoo, ettei pidä mielikuvasta, joka Immosen kirjoittelusta on syntynyt puolueeseen kuulumattomille ja ulkomaiselle medialle. Senkin takia Immosen pitäisi itse avata sitä, mitä hän on kirjoituksellaan tarkoittanut, Slunga-Poutsalo sanoo.

Immosen tapaus puidaan aikanaan puolueessa sisäisesti, eikä sitä keskustelua käydä lehtien palstoilla tai Twitterissä, Slunga-Poutsalo korostaa. Hän kehottaa myös muita puolueita keskittymään omiin asioihinsa.

Slunga-Poutsalo myöntää, että jupakasta on voinut aiheutua vahinkoa puolueelle. Näyttää siltä, että perussuomalaisista uskotaan mitä tahansa, hän sanoo.

– Ihmiset varmaan kuvittelevat, että meillä on joku salainen joukko-osasto jossain. Tämä on ihan absurdi tilanne, hän sanoo.

Puoluesihteeri on harmissaan myös siitä, että kohu on levinnyt uilkomaille saakka. Se on harmillista senkin takia, että ulkoministeri on puolueesta, hän sanoo.

A-studio jatkaa aiheesta TV1:llä 27.7. klo 21.05. Vieraina Riikka Slunga-Poutsalo, perussuomalaisten kansanedustajat Simon Elo ja Vesa-Matti Saarakkala sekä perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Lue seuraavaksi