1. yle.fi
  2. Uutiset

Julkinen imetys kuumentaa tunteita Britanniassa

Brittinainen perusti järjestön jouduttuaan parjatuksi julkisen imettämisen vuoksi sosiaalisessa mediassa. Britannian imetysluvut ovat Euroopan matalimpien joukossa, mutta asenteet ovat muuttumassa.

Ulkomaat
britannia free to feed
Britanniassa Emily Slough perusti imetystä puolustavan järjestön jouduttuaan parjatuksi sosiaalisessa mediassa.EMILY SLOUGH'N KOTIALBUMI

Emily Slough taistelee etulinjassa julkisen imetyksen puolesta Britanniassa. Nuori nainen perusti Free to Feed -järjestön jouduttuaan nimittelyn kohteeksi rintaruokinnan vuoksi. Tuntematon henkilö julkaisi sosiaalisessa mediassa halventavalla kommentoilla höystetyn kuvan, jossa portailla istuva Slough ruokki lastaan.

Grafiikka.

– Aluksi halusin vain kostaa kuvan julkaisijalle. Sain idean järjestön perustamisesta kun muut paheksuntaa kokeneet äidit alkoivat ottaa minuun yhteyttä, Slough sanoo puhelinhaastattelussa.

Free to feed -organisaatio järjestää lakiapua naisille, jotka ovat joutuneet syrjinnän kohteeksi imetettyään julkisesti. Slough'n mielestä ongelmat eivät johdu brittiläisestä häveliäisyydestä, vaan tiedon puutteesta.

– Kyllä rinnat saavat olla esillä Britanniassakin, esimerkiksi iltapäivälehtien sivuilla. Imettäminen voi kuitenkin edelleen olla tabu. Moni ei ymmärrä rintaruokinnan hyötyjä eikä tiedä, että sen kieltäminen julkisella paikalla on laitonta.

Britanniassa rintaruokinnan suosio on eurooppalaisittain matalalla tasolla, mutta imettävien äitien määrä on kasvussa. Emily Slough uskoo, että myös julkisesta ruokinnasta on tulossa entistä hyväksytympää.

– Saamme entistä vähemmän yhteenottoja, joten luulen, että tilanne on parantunut. Asian saama julkisuus on tehnyt tehtävänsä.

Britanniassa on ollut viime aikoina monta laajaa huomiota saanutta tapausta, joissa imettävää äitiä on syrjitty. Claridge's-hotellin ravintola Lontoon ydinkeskustassa vaati hiljattain imettävää äitiä peittämään itsensä, mikä aiheutti mielenosoituksen hotellin edustalla.

Lue seuraavaksi