Kemiläismiehen kävelytempaus: Vuorokausi pururataa ympäri lastensairaalan hyväksi

Kemiläinen Pasi Perälä aloittaa perjantaina 24 tuntia kestävän kävelylenkkinsä. Mies haluaa tempauksellaan kerätä rahaa uuden lastensairaalan hyväksi ja kannustaa muitakin innokkaita lenkkiseuraksi.

ilmiöt
Pasi Perälä ja hänen Nana koiransa.
Heidi Hannukainen / Yle

Kemiläinen Pasi Perälä tempaisee uuden lastensairaalan hyväksi vuorokauden mittaisella kävelyurakalla.

Perälä kiertää Takajärvellä kahdeksan kilometrin lenkkiä perjantaina kello 11 alkaen ja lopettaa lauantaina samaan aikaan. Toki mies pitää välillä huoltotaukoja, mutta vaikka vettä tulisi taivaan täydeltä, hän jatkaa kävelyä.

– Mitäpä sitä ei hyvän eteen tekisi. Vähän jännittää se, että miten kroppa kestää yhtäjaksoisen kävelemisen, Perälä pohtii.

Pasi kannustaa myös muita lähtemään lenkille ja lahjoittamaan rahaa hyväntekeväisyyteen.

– Tämä ei ole mikään kilpailu. Toivon, että mahdollisimman moni lähtee mukaan ja kävelee ihan omaan tahtiin ja sen verran kuin haluaa, Perälä houkuttelee.

Lastensairaalaa ehtii vielä tukea

Vaikka uuden lastensairaalan vaatima rahasumma on jo saatu kasaan, lahjoitukset pienentävät lainasumman tarvetta. Hankkeen keräyslupa päättyy perjantaina, mutta avustusrahaa voi tämänkin jälkeen laittaa suoraan lastensairaalan tukiyhdistyksen tilille.

Perälä on tehnyt lenkkipolun alkupäähän, eli Takajärven uimarannan parkkialueelle ohjeet siitä, miten halutessaan rahaa voi lahjoittaa.

– Ja jos jollakin on mahdollisuus, niin polun varrelle tulla soppatykin kanssa vaikka perjantai-iltapäivällä tai lauantaiaamuna, saataisiin lenkkeilijöille vähän soppaa, Perälä vinkkaa.