1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylä valmis siirtämään päiväkotilaiset pois ralliautotehtaan tieltä

Jyväskylän kaupunki on selvittänyt, miten Puuppolan lasten päivähoito järjestetään, jos Toyotan ralliautotehdas tulee Jyväskylään.

ralliautoilu
Punainen hallirakennus Nelostien varrella.
Tommi Mäkinen Racingin tiloissa Puuppolassa toimii tällä hetkellä päiväkoti.Simo Pitkänen / Yle

Jyväskylän kaupunki on valmistautunut vaihtoehtoon, että Toyotan ralliautotehdas tulee Jyväskylään.

Rallitallin sijoittaminen Puuppolaan nousi vaihtoehdoksi, kun kävi ilmi, että Tommi Mäkinen aloittaa Toyotan tallipäällikkönä. Mäkisen johdettavaksi tulee noin sata henkeä työllistävä rallitalli, jonka sijainti on Mäkisen itsensä päätettävissä.

Tommi Mäkinen kertoi aiemmin Ylen haastattelussa, että pohdinnassa on ollut ottaa takaisin käyttöön Tommi Mäkinen Racingin uudehko kiinteistö Nelostien varrella. Tällä hetkellä talossa toimii Mäkisen vuokralaisena Jyväskylän kaupungin päiväkoti.

– Saattaisivat olla lapset pettyneitä, jos ilmoittaisin, että teillä ei olekaan enää päiväkotia. Kyllähän se on tietysti mielessä käynyt useammankin kerran, mutta taitaa olla vaikea siihen mennä. Nythän se olisi ollut meille enemmän kuin tarpeellinen paikka, Tommi Mäkinen sanoi.

Jyväskylän kaupunki on kuitenkin selvittänyt, miten lasten päivähoito järjestetään, jos Puuppolan päiväkoti tarvitaan rallitehtaan käyttöön. Kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo, että vaihtoehtona kaupunki on kartoittanut mahdollisia tontteja rallitehtaalle.

Kaupunki odottaa nyt Toyotan ratkaisua. Neuvottelut tallin sijainnista ovat yhä kesken.

Lue seuraavaksi