Säkylän liikuntapuistossa huhkitaan jo ensi kuussa

Säkylän uusi liikuntapuisto on viimeistelyjä vaille valmis. Parhaillaan alueella asennetaan fitness- ja senioripuiston kuntoiluvälineitä. Niiden toivotaan innostavan kuntalaisia liikkumaan omalla lähialueellaan.

Säkylä
rakennustöitä liikuntapuistossa
Katja Halinen / YLE

Isosäkylän liikuntapuisto valmistuu käyttökuntoon elokuun aikana. Säkylän vapaa-aikasihteeri Lauri Parviainen toivoo, että kuntalaiset löytäisivät puiston sankoin joukoin.

– On totuttu siihen, että ulkokuntolaitteet sijaitsevat pururatojen varrella metsässä. Tämä on keskeisellä paikalla ja toivon, että liikkuminen keskellä kylää tulisi osaksi Säkylän kulttuuria.

Ei pelkkä senioripuisto

Osa liikuntapuiston laitteista on suunnattu selkeästi seniori-ikäisille. Parviaisen mukaan heitä on kaupungissa runsaasti ja aktiiviseksi havaittu joukko haluttiin huomioida suunnittelussa.

– Tämä ei ole silti mikään senioripuisto. Täällä on huomioitu kaikki vauvasta vaariin ja myös erityisryhmät, Parviainen vakuuttaa.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto myönsi Säkylän liikuntapuistolle valtionavustusta 51 000 euroa. Avustushakemuksessa Parviainen arvioi puistolla olevan vuosittain vähintään 50 000 käyttäjää.