Seinäjoen teinisurma siirtyy syyttäjälle – syytteen nostamisella kiire

Poliisi on toimittanut henkirikosasian esitutkintapöytäkirjan syyttäjälle. Ennen syytteen nostamista pyritään vielä selvittämään, onko asiassa joltain osin lisätutkinnan tarvetta.

Kotimaa

Seinäjoella keväällä (28.4.2015) tapahtuneen henkirikosasian esitutkintapöytäkirja on toimitettu syyttäjänvirastolle syyteharkintaa varten sekä loppulausunnon antamista varten asianosaisille. 15-vuotias tyttö löydettiin surmattuna omakotitalosta Seinäjoen Joupissa. Epäiltynä on 15-vuotias tyttö.

Poliisin mukaan henkirikosasian keskeisimmät tutkintatoimet on nyt saatu valmiiksi. Asianosaiset pääsevät vielä tutkimaan materiaalia ennen syytteen nostamista. Nk. loppulausuntomenettelyn kautta pyritään selvittämään, onko asianosaisten mielestä joltakin osin vielä tehtävä lisätutkintaa asiassa ennen syytteen nostamista ja pääkäsittelyä.

Loppulausuntomenettelyä käytetään tapauksessa sen kiireisen aikataulun vuoksi. Rikoskomisario Esa Uusi-Kakkurin mukaan näin toimitaan useinmiten laajahkoissa asiakokonaisuuksissa.

– Menettelyllä haetaan apua siihen, mitkä kysymykset ovat kiistanalaisia, eli nousevat todistusteemoiksi ja mistä asioista taas ollaan yksimielisiä. Näin pyritään jouduttamaan jutun pääkäsittelyä, sanoo Uusi-Kakkuri.

Syytteen nostamisen määräaika on 28.8.2015 mennessä.

Epäilty on pyytänyt määräystä mielentilatutkimukseen jo ennen syytteen nostamista ja käräjäoikeus on antanut siitä tarvittavan määräyksen.