1. yle.fi
  2. Uutiset

Huonokuntoisia ajoneuvoja kolmannes enemmän raskaan liikenteen tehovalvonnassa

Useampi kuin joka kymmenes kuljettaja ei ollut noudattanut ajo- ja lepoaikasäännöksiä. Myös etsintäkuulutettuja löytyi lähes kolme kertaa niin paljon kuin viime kerralla.

Kotimaan uutiset

Ajoneuvon kuntoon liittyvät ongelmat lisääntyivät kolmanneksella aiempiin vuosiin verrattuna poliisin valtakunnallisessa raskaan liikenteen tehovalvonnassa. Myös etsintäkuulutettuja löytyi lähes kolme kertaa niin paljon kuin viime kerralla.

Määrällisesti eniten rikkeitä todettiin ajo- ja lepoaikojen noudattamisessa. Useampi kuin joka kymmenes kuljettaja rikkoi kyseisiä säännöksiä tehovalvonnan perusteella. Myös ajopiirturirikkomuksia todettiin.

– Tällaisessa poliisin tehovalvonnassa on mielestäni suhteettoman suuri luku, että noin joka kymmenes kuljettaja ei ole noudattanut lepoaikoja, ja poliisin puuttumiskynnys ei ole mikään minuuttikynnys. Jos puhutaan pienistä vajauksista lepoajan kanssa, niin ne yleensä käsitellään huomautuksella, niin voi sanoa, että näissä kyse on selkeistä rikkeistä niin, että kuljettaja on sen varmaan tietoisesti tehnyt. Eli ei ole tosiaan mistään minuuteista kyse, poliisitarkastaja Kari Onninen sanoo.

Ajo- ja lepoaikarikkomukset ovat pysyneet lähes samalla tasolla aiempaan verrattuna.

Poliisi valvoi 23. - 24.7.2015 valtakunnallisesti tehostetusti raskasta liikennettä. Kahden vuorokauden mittaisen tehovalvontajakson aikana tarkastettiin 901 kotimaista ja 232 ulkomaalaista ajoneuvoa. Seuraamuksia annettiin 278 kotimaahan ja 33 ulkomaille rekisteröidyn ajoneuvon kuljettajalle. Lisäksi jaettiin 133 huomautusta.

Lue seuraavaksi