1. yle.fi
  2. Uutiset

Aktivistien katupartio liikkuu Oulussa – poliisi seuraa, mutta ei puutu asiaan tässä vaiheessa

Vastarintaliikkeen oululaisaktivistiryhmä jalkautui kadulle etsimään ulkomaalaistaustaista miestä Toppilan suunnalla. Poliisi muistuttaa, että järjestyksenpito kaduilla kuuluu poliisille.

Kotimaan uutiset
Kuvakaappaus Patriootti.com-sivustolta.
Yle

Oulussa kadulle jalkautui Toppilan suunnalla viime viikonloppuna Vastarintaliikkeen aktivistiryhmä, joka halusi löytää ulkomaalaistaustaisen miehen, jonka oli kerrottu vainonneen naislenkkeilijää.

Oulun aktivistit aikovat nettisivustolla julkaisemassaan tiedotteessa jatkaa partiointia Oulun kaduilla.

Omia kodinturvajoukkoja ei pitäisi perustaa.

Jyrki Kiviranta

Komisario Jyrki Kiviranta Oulun poliisilaitokselta sanoo poliisin seuraavan tilannetta, mutta ei ole aikeissa toistaiseksi puuttua toimintaan.

– Erityistä ja varta vasten tehtävää valvontaa tämmöisessä yleisessä järjestyksen ja turvallisuuden puitteissa en näkisi tarpeelliseksi. Omia kodinturvajoukkoja ei pitäisi perustaa, Kiviranta sanoo.

– Tässä vaiheessa emme ole olleet yhteydessä tähän järjestöön. Katsomme asioita tapauskohtaisesti ja mitä niissä konkreettisesti tapahtuu.

– Seuraamme, että rikotaanko tässä toiminnassa lakia. Poliisi ei aktiivisesti tässä vaiheessa rupea eikä tarvitsekaan ruveta toimenpiteisiin, Kiviranta sanoo.

Seuraamme, että rikotaanko tässä toiminnassa lakia.

Jyrki Kiviranta

Suomen Vastarintaliikkeen Aktivistiryhmä on julkaissut tiedotteen partioinnistaan internetin patriootti-sivustolla.

Ryhmä toteaa, että partioinnilla halutaan herätellä muun muassa keskustelua monikulttuurillisesta rikollisuudesta Suomessa.

Suomen Vastarintaliike kertoo verkkosivuillaan edustavansa kansallissosialistista aatetta.

Lue seuraavaksi