Sadat oululaiset lupaavat osoittaa tukensa monikulttuurisuudelle – "Tarpeellinen erityisesti Oulussa"

Oulun Meillä on unelma -mielenosoitukseen oli ennen iltapäiväkahta ilmoittautunut yli seitsemänsataa osallistujaa Facebookissa. Helsingin vastaavaan mielenosoitukseen on ilmoittautunut jo 25 000 osallistujaa ja Tampereen mielenosoitukseen 1 600.

Yle Saame

Oulun Meillä on unelma -mielenosoitus polkaistiin käyntiin vasta maanantaina myöhään iltapäivällä. Tapahtumaan oli tiistai-iltapäivään mennessä ilmoittanut Facebookissa (siirryt toiseen palveluun) menevänsä yli seitsemänsataa ihmistä.

Monikulttuurisuutta tukeva mielenosoitus järjestetään Rotuaarilla kello 17.

Tapahtumaa järjestämässä oleva Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Satu Saarinen sanoo, että tilaisuuteen on lupautunut esiintymään joitain artisteja, ja poliitikot pitävät puheenvuoroja.

Taustalla oululaiskansanedustajan kirjoitus

Meillä on unelma -mielenosoitusta alettiin järjestää viikonvaihteessa sen jälkeen, kun oululainen kansanedustaja Olli Immonen (ps.) oli perjantaina kirjoittanut Facebook-sivuilleen kannanoton, jossa hän kirjoitti taistelusta monikulttuurisuutta vastaan. Ajatus mielenosoituksesta virisi useilla tahoilla.

– Koettiin, että mielenosoitus on tarpeellinen aivan erityisesti myös Oulussa, ja miksei olisi kaikkialla, Saarinen sanoo.

Saarinen sanoo, että Immosen kirjoitus herätti myös hänessä paljon ajatuksia.

– Sellaisia, että voiko tämä olla totta ja minkä sortin provokaatiosta on kyse. Kritiikkiä voi esittää, mutta pahalta tuntui se tapa, jolla se sanoiksi puettiin.