1. yle.fi
  2. Uutiset

Kallein kotimainen kantarellilitra on 10 euroa kalliimpaa kuin halvin

Edullisimmillaan kotimaista kantarellia saa viidellä eurolla litran verran. Kalleimmillaan kotimainen kantarelli on myynnissä Vaasassa, jossa sienirasiasta pyydetään 15 euroa. Katso taulukosta, miten kantarellien torihinta vaihtelee eri puolilla Suomea.

Kotimaan uutiset
Kantarelleja rasiassa.
Kotimaisen kantarellilitran torihinnoissa on vaihtelua.Tarja Nyyssönen / Yle

Vähiten kotimaisesta kantarellilitrasta maksetaan Hämeenlinnassa ja Tampereella joissa rasian hinnaksi on laskettu 5 euroa. Edullisin ulkomainen kantarellilitra löytyy niinikään Hämeenlinnasta, jossa virolainen sienirasia maksaa 3 euroa.

Kotimaisten kantarellien hinnoissa on huomattavia eroja. Kallein kotimainen kantarellilitra löytyy Vaasasta, jossa rasiasta saa pulittaa 15 euroa. Eroa halvimpaan on kymmenen euron verran. Oulussa ja Helsingin Hakaniementorilla litra maksaa 10 euron verran.

Halvimman ja kalleimman litran väliin sopii monen hintaista kantarellia. Esimerkiksi Lappeenrannassa ja Tampereen Laukontorilla kotimainen kantarellilitra maksaa 6 euroa. Porin Kauppatorilla vastaava rasia maksaa 8 euroa, kuten Kuopiossakin.

Ulkomaista kantarellia on saatavilla vain Kuopiossa, Seinäjoella, Helsingissä, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Kallein ulkomaalainen kantarellilitra maksaa 7 euroa Kuopiossa ja Seinäjoella. Kuopiossa myytävä kantarelli on selvityksen mukaan Virosta.

Kemissä, Torniossa ja Kouvolassa ei selvityspäivinä kantarellia ollut saatavilla ollenkaan. Katso alla olevasta taulukosta, miten kantarellin hinta vaihtelee toreittain.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Tarkastele torien hintoja

Voit järjestää tietoja sarakeotsikoista.
Lue seuraavaksi